Развитието на Индустриалните зони в България е в основата на

...
Развитието на Индустриалните зони в България е в основата на
Коментари Харесай

Бургаски депутат: Индустриалните зони са ключът за привличане на инвестиции в страната ни

" Развитието на Индустриалните зони в България е в основата на привличане на вложения, основаване на работни места и превъзмогване на районни несъответствия. Само за 2018 година Национална компания индустриални зони ЕАД (НКИЗ) има над 170 запитвания от вложители, а сега текат договаряния за капиталови планове за над 160 млн.лв. и разкриване  на нови работи места. Бургас е измежду основните градове по повод привличането на вложители и развиване на Индустриалната зона “. Това съобщи националният представител Димитър Бойчев по време на чуване на министъра на стопанската система Емил Караниколов в Народното събрание през днешния ден. Той насочи въпрос на какъв стадий е развиването на зоната в Бургас, а изнесената информация бе по отношение на вложения и вероятности за стопански напредък на българската стопанска система.

В Бургас към този момент са подписани предварителни и дефинитивни контракти с 35 вложители досега. Данните демонстрират, че за 2018 година в " Индустриален и логистичен парк – Бургас “ има подписани 7 предварителни и 5 дефинитивни контракта. Тази година бе направена и копка на цех за самолетни елементи, като планът е на стойност 30 млн. $, той ще разкрие и над 200 нови работни места.

" Съжалявам, че сътрудниците от Българска социалистическа партия ги няма в зала през днешния ден, тъй като тук е мястото да се водят диспути за развиването на стопанската система и на страната. Изнесените данни за положението на стопанската система и директните вложения са мотив за горделивост и нека тази посока на развиване продължи. Министър Караниколов обърна внимание и на положителната връзка с кметовете и регионалните шефове. Това е показателно, че държавното управление на ГЕРБ не прави разграничаване сред представителите на локалното ръководство във връзка с политическата им принадлежност “, разяснява още националният представител Димитър Бойчев.

Той уточни и основно решение за капацитета на Индустриален парк -Бургас, което бе взето през днешния ден. На съвещание на Министерски съвет са апортирани 600 дка държавна благосъстоятелност, намиращи се в Южна промишлена зона-гр. Бургас. Това се постанова поради изчерпването на терените. По този метод ще се обособи подобаваща за индустриална активност зона, в непосредствена непосредственост до пристанището, разполагаща и с добре развита нова пътна инфраструктура.

По думите на икономическия министър директните непознати вложения за 2018 година освен не са понижени, както настояват от опозицията, само че и са се нараснали с над 10%. Това сочат предварителните нови данни на Българска народна банка, Окончателните данни за 2017 година демонстрират, че нарастването е с над 380 млн.лв. Положителната наклонност, която се следи във връзка с директните вложения е от 2016 година до сегашния миг.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР