Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с

...
Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с
Коментари Харесай

Елена Параскова във Ф Студио – за цените на недвижимите имоти и тенденциите на пазара

Все по-често се търси ново строителство, в затворени комплекси с паркомясто 

Елена Параскова е франчайз сътрудник на една от най-големите брокерски компании в България – Ibrokers. Тя гостува във, с цел да говори за цените на недвижимите парцели, трендовете на пазара и  вероятностите в кратковременен и дълготраен проект.

„ По данни на Националния статистически институт (НСИ) стандартът на живот се е вдигнал с 54 % за последните пет години, а цените са скочили с 40 %. В момента пазарът е подобен, че успяваме да продадем един парцел, в случай че несъмнено не бъде надценен от притежателя, за 10-ина дни “, сподели Елена Параскова.

Тя посочи, че тенденциите са се трансформирали и все по-често се търси ново строителство в затворени комплекси, по опция с паркомясто. Това били условията най-вече на младите фамилии.

„ Бъдещето е на новото строителство. Младите хора са изгубили доверие към панелните жилища. Има вложители и строители, които се допитват до професионални брокери и несъмнено не мисля, че съжаляват, тъй като им споделяме какви са трендовете “, добави бизнесдамата.

По думите й огромна част от клиентите са младежи от вътрешността на страната, в това число и от София. Става въпрос за фамилии, които могат да си разрешат да работят хоум офис. В Бургас има от ден на ден такива.

Клиентите от Украйна също са мотор на пазара за наеми, посочи Параскова. Хубав парцел си намира наемат за часове, акцентира тя.

Сериозен проблем има обаче с паркоместата, защото наемодатели постоянно отхвърлят да записват наемателите си и да им дадат право за паркиране на колите.

Вижте още във видеото:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР