Разследващата комисия по подозренията в корупция по адрес на действащи

...
Разследващата комисия по подозренията в корупция по адрес на действащи
Коментари Харесай

Сериозни съмнения за корупция в ПАСЕ


Разследващата комисия по съмненията в корупция по адрес на настоящи или някогашни избраници в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) откри "сериозни съмнения" за някои от тях, заяви ПАСЕ в неделя.

Разследващите са "установили, че съществуват съществени подозрения, че някои настоящи или някогашни членове на ПАСЕ са се отдали на корупционни дейности в интерес на Азербайджан" в аферата, наречена Кавиаргейт (Caviargate), съгласно ПАСЕ, показва Агенция Франс Прес.

Основната разлика сред Европейския парламент (като институция на Европейския съюз), ПАСЕ има опцията единствено да проверява, предлага и поучава. Препоръките са главно в региона на човешките права, само че имат забележителна тежест в европейската политика. Европейският парламент и други институции на Европейски Съюз постоянно се базират на данните на ПАСЕ.

Парламентарната асамблея се състои от общо 642 членове - 321 непрекъснати членове и 321 техни заместници. Те се избират или назначават всред народните представители на националните парламенти на всяка страна-членка на Съвета на Европа. Всяка страна има от двама до осем представители според от броя на популацията. Българската делегация в ПАСЕ се състои от шестима представители и шестима техни заместници от разнообразни парламентарни сили, определени на симетричен принцип. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР