Изстрелването на първия пилотиран космически кораб Старлайнър на компанията Боинг“

...
Изстрелването на първия пилотиран космически кораб Старлайнър на компанията Боинг“
Коментари Харесай

Отложиха за неопределено време изстрелването на капсулата на Боинг към МКС

Изстрелването на първия пилотиран галактически транспортен съд " Старлайнър " на компанията „ Боинг “ към Международната галактическа станция е отсрочен за неопределен срок, оповестява Българска национална телевизия.

Решението е взето взаимно с НАСА. По-рано беше обявено, че инженерите работят по премахване на проблем, обвързван с " приключване на хелий, което е намерено в сервизния модул на апарата ".

Изстрелването на " Старлайнер " на компанията " Боинг " бе планувано за 6 май от галактическата площадка Кейп Канаверал, Флорида, само че бе отсрочено, откакто екипажът бе заел местата си. Решението бе взето заради проблеми, зародили с клапан на ракетата притежател " Атлас V " на " Юнайтед Лонч Алайънс ". След това полетът бе отсрочен първо за 10 май, след това - за 17 май и по-късно за 25 май.

Екипажът включва астронавтите на НАСА Бъч Уилмор и Суни Уилямс. Те трябваше да останат на МКС за една седмица. Предвидено бе " Старлайнър " да се приземи на площадката " Уайт сендс " в щата Ню Мексико. Очакваше се главната задача на полета да бъде тестване на способността на галактическия транспортен съд да транспортира екипажи до МКС и да ги връща на Земята.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР