Паркът на възрожденците в Русе е паметник на културата и

...
Паркът на възрожденците в Русе е паметник на културата и
Коментари Харесай

Срам и позор! Докога ще оскверняват паметта на Караджата? СНИМКИ

Паркът на възрожденците в Русе е монумент на културата и свято място. Така поне им се желае на русенци, милеещи за историята и героичното минало на града си. В Парка на възрожденците обаче се случват странни нещо, поради които русенка се срами всеки ден, а друга отсича: " Заслужаваме си ориста... безродници! "

За следващ път оскверниха паметта на войводата Стефан Караджа. Очевидно гробът на националния ни воин е притегателно място за клошари, идиоти и всевъзможни без българско съзнание. Няма да разясняваме отношението и работата на русенските общинари, които за толкоз години не съумяха да прекъснат това безсрамие - нито с видеонаблюдение, нито с други съответни ограничения.

Мястото на безконечния покой на потомъка на Момчил Войвода, отказал се от жена, деца, семейство и млади години, за да отдаде живота си за нашата свобода, е грозно и мръсно, а вместо зеленина към надгробната плоча се мъдрят остарели обувки, кутии от храна, бояджийски четки, найлонови торби и всевъзможни отпадъци - преднамерено хвърлени там през желязната ограда, заключена с катанец.

Какъв човек би трябвало да си, с цел да сътвориш това дебелоочие? Снимките, оповестени във Фейсбук от Антонио Петрофф, накараха мнозина да се срамят, че са българи и да въкликнат: " Българийо, за тебе те умряха! "...

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР