Япония, Франция, Германия, САЩ и други богати държави извличат икономически

...
Япония, Франция, Германия, САЩ и други богати държави извличат икономически
Коментари Харесай

Богати държави трупат милиарди от глобална програма за климатичните промени

Япония, Франция, Германия, Съединени американски щати и други богати страни извличат стопански изгоди, оценени на милиарди долари от световна стратегия, която е предопределена да помогне на разрастващите се страни да се оправят с отрицателните последствия от изменението на климата. Това демонстрира разбор на на данни, огласени от Организацията на обединените народи (ООН) и от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Богатите страни извличат финансова полза от уговорките, които са поели да дават по 100 милиарда $ годишно на по-бедните страни. Целта е по-слабо развитите стопански системи да ги влагат в софтуерни решения за понижаване на излъчванията от нездравословни газове в атмосферата и да финансират начинания, които да им оказват помощ да се оправят с рисковите климатични феномени. 

На процедура обаче богатите страни отпускат част от тези пари на по-бедните страни под формата на заеми, по които се начисляват лихви. Друга част от средствата се дават безплатно, само че използването им е обвързвано с условия, които носят финансова полза за страните, които отпускат парите. Това сочи разбор на данните, свързани с тези траншове, изработен от Ройтерс. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР