Украинските войски успяха да спрат руското настъпление в района на

...
Украинските войски успяха да спрат руското настъпление в района на
Коментари Харесай

The Economist: Зеленски заподозря генералите, че лъжат за ситуацията на фронта

Украинските войски съумяха да спрат съветското нахлуване в региона на Харков, като трансферираха елитни елементи там, само че диалозите за какво армията на Путин съумя да провежда второ навлизане толкоз елементарно не престават. Бойците на първа линия упрекват районните управляващи, които година и половина не са подготвили минни полета и отбранителни уреди наоколо до границата, в бойкот и разкрасяване на действителността за държавното управление.

В самия Киев президентът и висш главнокомандващ Владимир Зеленски стартира да подозира, че не получава цялата информация от фронта, съобщава The Economist.

„ На 9 май към 11.00 [през нощта] бойците от ударните въздушни разследващи елементи на 57-а бригада следиха със личните си очи по какъв начин първите противников моторизирани изтребители (многоцелеви транспортьори) с пехота на ризница умерено... пресече държавната граница, втурвайки пехотата няколко пъти поред... Същото гладко прекосяване на границата се случи в посоките Гоптовски и Стрелечивски към Харков (видеото на бойци, които умерено се движат по „ квалифицираните минни полета “, беше забелязано от целия на Украйна) “, написа командирът на специфичните сили Денис Ярославски преди четири дни от Волчанск. Неговият пост от 12 май притегли необятно внимание към обстановката с съветските войски, пробиващи първата линия от укрепления и мини, което съгласно Ярославски „ просто не се е случило “.

„ Виждайки какво се случва, всички, с които общувах през това време, стигнаха до разочароващо умозаключение. Украинският държавен модел на ръководство на районно равнище не се разграничава от съветския. Местните водачи крият информацията, идваща в Киев за техните неуспехи в ръководството... Мениджърите от централно равнище, които постоянно са надзорници на районни поддръжници, още повече изглаждат действителността, като носят единствено позитивна информация на Първото лице “, написа Ярославски. Те намират някакво пояснение за неналичието както на минни полета, по този начин и на „ драконови зъби “, които „ по някаква причина лежат в профил на пътя покрай Липци от лятото на 23 година “

„ Така в опит за самозапазване му основават паралелна действителност, която не подхожда на събитията в действителния бранш “, написа Ярославски, призовавайки Зеленски да не имитира Владимир Путин, „ чийто живот се върти към хартийки, които му носят помощниците “.

Според държавен чиновник Зеленски към този момент е усетил, че може да не му се споделя цялата истина. „ Затова и той крещи на своите генерали “, сподели служителят пред The ​​Economist.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР