Разрешаването на проблема с парите за пътищата е изцяло в

...
Разрешаването на проблема с парите за пътищата е изцяло в
Коментари Харесай

ББК Пътища: Ако не се стигне до решение за парите, протестите ни вероятно ще станат безсрочни

Разрешаването на казуса с парите за пътищата е напълно в ръцете на Министерския съвет. Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на Браншова камара " Пътища " Стефан Чайков.

Още нещо - с подписването на съглашението за прекратяването на тези контракти предходната година, де факто и служебното държавно управление ги призна за законни. Имаме продължителна среща в петък с министър-председателя, в която той посочи, че желае второстепенен надзор от Народното събрание върху изразходването на средствата.

Докато не забележим решение, не имаме вяра на нищо, тъй като чухме прекалено много обещания през поседната година съобщи Чайков. Българската пътна мрежа сега е в трагично положение, на хората занапред им предстоят пътувания и за тях ще бъде изключително рисково, акцентира той.

" Плановете са в случай че не се откри решение тази седмица, да продължим с митингите, които евентуално след Великден ще станат безсрочни ", сподели Чайков.

Бюджетът на АПИ постоянно е бил рестриктивен и не може да се прави точна сметка за разноските за пътища Милиард в допълнение за поправки в последните години не е нещо извънредно, а е въпрос на философия на финансовото министерство за образуване на бюджета, акцентира Чайков.



Той отхвърли изказванието, че компаниите са работили за сивия бранш, както и че са получавани задатъци за настоящи поправки.

" Никога не са получавани задатъци по контракти за настоящ ремонт и поддържане за целия интервал, в който аз се занимавам с пътно строителство. Аванси се получават по контракти за нови обекти или за съществени поправки, там, където стойностите са доста огромни, и са нужни средства за предварителна доставка на материали и други аргументи ", изясни ръководителят на ББК " Пътища ".

По думите му няма доказателства за изказванията, че настоящи поправки са се изпълнявали за доста по-малко пари и по метод, друг от предоставения. АПИ разпорежда поръчки по избрани количества работа по контракти с избрани количествени сметки.

" Ние няма по какъв начин да носим отговорност по нещо, което ни е възлагано според нормативната уредба. Прогнозната цена е такава, която може да се надвишава, тъй като страната не може през 2018 да планува какво ще ѝ се наложи да ремонтира през 2022. Договорите са законни, играни са през публични поръчки и възлаганията са законни, тъй като цената е планирана ", сподели Стефан Чайков.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР