Разпространеното вярване, че за победа на футболния терен си трябва

...
Разпространеното вярване, че за победа на футболния терен си трябва
Коментари Харесай

От много тичане полза няма - ще се изненадате кой отбор е пробягал най-малко

Разпространеното поверие, че за победа на футболния терен си би трябвало крепко бягане, не дава отговор на истината. Или най-малко по този начин демонстрира статистиката от дуелите от груповата фаза на Световното състезание. Най-много разстояние за три мача са пробягали футболистите на Сърбия (средно 113 км), Германия (112 км), Русия (110 км), Австралия и Египет (по 109 км), като четири от тези отбора към този момент отпаднаха. В топ 10 има още три състава, които напуснаха борбата.

В същото време минимум се е наложило да изтичат националите на Япония (средно 96 км), което е изненадващо, тъй като нормално “самураите” са асоциирани със себераздаване и безпределно търчане по игрището. Азиатците участваха в мача, който към този момент държи върха за най-нисък километраж - против Полша в четвъртък. В него японците изминаха 83 км, а европейците минимум от всички - 80 км. Тук би трябвало да уточним, че последните минути на тази среща действително не се играха, тъй като футболистите стопираха да се движат, изчаквайки края на мача.

Най-много в границите на една среща - по 118 км, са изтичали Русия против Саудитска Арабия и Република Корея против Мексико.

Най-успешни съгласно тази статистика наподобяват тимове, които са пробягали приблизително сред 103 и 104 км. Осем от десетте такива не престават на осминафиналите.   ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 Мондиал 2018 3 кръг, сряда 27 юни  Южна Корея 2:0краен резулат  Германия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР