Разпад на българския парламентаризъм. Напразно пледирах за президентска република, няма

...
Разпад на българския парламентаризъм. Напразно пледирах за президентска република, няма
Коментари Харесай

Иво Христов: Манталитетът еволюира бавно

„ Разпад на българския парламентаризъм. Напразно пледирах за президентска република, няма кой да подеме самодейността. Българската парламентарна република не действа “, разяснява в предаването „ Лице в лице “ евродепутатът Иво Христов.

„ Виждаме по какъв начин от името на държавното управление приказва Делян Пеевски, който не е част от ръководещата коалиция. Тя се назовава некоалиция. Дори да влезем в Шенген, може скоро да излезем. Как останалите членки ще толерират една страна, която няма надзор върху личните си институции “, уточни той.

" Българският интерес е основните пристанища да се оперират от страната ", допълват от обединението

„ Манталитетът еволюира постепенно. Парламентарната република извади на показ всички пороци на българското публично мислене. Българите са индивидуалисти, които се оправят добре в живота във всякаква среда, само че не умеят да взаимодействат. Имат вродено съмнение в закона, склонни са да го заобикалят “, добави евродепутатът.

Според него би трябвало да се търси друго решение.

Текстовете влизат за дефинитивно гласоподаване в пленарната зала на 19 декември

„ Парламентът е формиран, тъй като партиите не желаят да губят контрола върху властта. Те се опариха от няколко служебни кабинета, които дадоха образец за рационално ръководство. Не оставиха спомен за огромни кавги, управляваха рационално, а хората си отдъхнаха. Промените в Конституцията не лекуват главните пороци на главния ни закон – цялостната загуба на легитимност на ръководството “, сподели още Иво Христов.

Цялото изявление с евродепутата Иво Христов в предаването " Лице в лице " гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР