В Атина се отбелязва делото на Кирил и Методий. Там

...
В Атина се отбелязва делото на Кирил и Методий. Там
Коментари Харесай

Българите в Гърция почитат делото на Кирил и Методий

В Атина се отбелязва делото на Кирил и Методий . Там честват и 20-ата годишнина от основаването на неделното учебно заведение, което носи името на светците.

По мотив празника се организира и теоретичен конгрес, който е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. В него ще се включат всички български неделни учебни заведения.

Форумът ще бъде открит от Илияна Йотова и ще приключи с осъществявания на възпитаниците на учебните заведения. А по време на него учени ще приказват за делото на братята Кирил и Методи.

 В Гърция за Великден: Какво си пожелаха българите? Тази събота и неделя 3 мин. В Гърция за Великден: Какво си пожелаха българите?  Хиляди българи избраха Гърция за Великден: Колко коства 6-дневна отмора? Тази събота и неделя 2 мин. Хиляди българи избраха Гърция за Великден: Колко коства 6-дневна отмора?  Специално приложение се бори със злоупотребите по гръцките плажове Светът 2 мин. Специално приложение се бори със злоупотребите по гръцките плажове  Първомайска стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си? Светът 2 мин. Първомайска стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си?  В Гърция за Великден: Какво си пожелаха българите? Тази събота и неделя 3 мин. В Гърция за Великден: Какво си пожелаха българите?  Хиляди българи избраха Гърция за Великден: Колко коства 6-дневна отмора? Тази събота и неделя 2 мин. Хиляди българи избраха Гърция за Великден: Колко коства 6-дневна отмора?  Специално приложение се бори със злоупотребите по гръцките плажове Светът 2 мин. Специално приложение се бори със злоупотребите по гръцките плажове  Първомайска стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си? Светът 2 мин. Първомайска стачка в Гърция: Ще стигнат ли българите до хотелите си?

Събитието е проведено с поддръжката на Министерство на образованието и науката, като то се поддържа и от посолството на страната ни в Атина, Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “, Института за български език „ Проф. Любомир Андрейчин “ и Асоциацията на българските учебни заведения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР