Новата организация по бул. Витоша“ в София предизвиква разнопосочни реакции

...
Новата организация по бул. Витоша“ в София предизвиква разнопосочни реакции
Коментари Харесай

„Витошка“ на раздора: „За“ и „против“ промените в движението

Новата организация по бул. „ Витоша “ в София провокира разнопосочни реакции към този момент повече от седмица.

„ Всичко, което се направи досега, беше направено „ на мрачно “ и без да сме осведомени. Смяната на организацията на придвижването ни подсети на едни други времена “, сподели Емануела Стомонякова, представител на протестиращите през последните дни против измененията.

„ Тези паркоместата би трябвало да ни „ задоволят “. Проблемът е с организацията на придвижването, тъй като се понижават лентите. Хората споделят, че от бул. „ Витоша “ това е станало ул. „ Витошка “. Притеснява ни сигурността в придвижването. Няма обезпечена такава за всички хора, които живеят, както и за всички възрасти. Имаме проблеми от обществен патронаж, който не може да извършва услугите си. Хората са ни сезирали. Шофьорите се затрудняват с паркирането, а  спирането с спешни светлини блокира придвижването “, добави Стомонякова.

 Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани Лице в лице 2 мин. Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани  След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “ България 4 мин. След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “  Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани Лице в лице 2 мин. Зам.-кметът на София за измененията на бул. „ Витоша “: Искахме да създадем велоалеите свързани  След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “ България 4 мин. След разногласия за новата маркировка: СОС разисква измененията на бул. „ Витоша “  Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “ Тази сутрин 3 мин. Расте недоволството против новата маркировка на бул. „ Витоша “

Жителите в региона ще продължат митингите, до момента в който не бъде върната предходната организация.

От друга страна велосипедистите са удовлетворени от измененията.

„ Най-сетне се направи една промяна и изпитание, което би трябвало да виждаме по-често и по доста улици. Тук беше отстранен конфликтът между пешеходци и велосипедисти. Велоалеята зае мястото си на пътното платно. Маркировката по тротоара ще бъде отстранена “, уточни Радост Петрова от „ Велоеволюция “

„ Беше поставена пешеходна пътека, както и велопътека. Предстои да бъде направена велоалея по бул. „ Скобелев “. Велосипедистите се събират в 19 ч. пред НДК, с цел да отпразнуваме тази облага. В подготвеност сме за митинг, в случай че и на крачка се отстъпи от този план “, добави тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР