Размяна на началнически позиции има в ръководството на Холдинг БДЖ.

...
Размяна на началнически позиции има в ръководството на Холдинг БДЖ.
Коментари Харесай

Размяна на шефски позиции в БДЖ

Размяна на началнически позиции има в управлението на " Холдинг БДЖ ". От петък Георги Друмев е новият изпълнителен шеф на държавните железници, а Маргарита Петрова-Кариди е ръководител на Съвета на шефовете, оповестиха от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС).

Двамата заемат местата надлежно на Никола Василев и Григори Григоров, които бяха освободени от постовете си от служебния транспортен министър Георги Тодоров в края на юни. Мотивът за уволнението им беше влошените индикатори на " Холдинг БДЖ " по отношение на 2020 година, закъсненията на пътническите влакове, неприятната организация на товарните транспорти, забавената рационализация на локомотивите и нарушавания при публични поръчки.

Георги Друмев и Маргарита Петрова-Кариди влязоха преди този момент в директорския ръб на железниците като самостоятелни членове след извършен конкурс от Агенцията за обществени предприятия и надзор.

Георги Друмев беше изпълнителен шеф на " Холдинг БДЖ " за четири месеца през 2017 година по време на служебното държавно управление на Огнян Герджиков, назначено от президента Румен Радев. След идването на третия кабинет на ГЕРБ той беше заменен.

Преди това - по времето на кабинета на Пламен Орешарски, който бе подсилен от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, Георги Друмев беше шеф на " БДЖ Товарни транспорти " в интервала 2013 - 2014 година През това време положението на БДЖ също не беше положително.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР