Размерът на световната икономика ще надмине 100 трлн. долара за

...
Размерът на световната икономика ще надмине 100 трлн. долара за
Коментари Харесай

Световната икономика ще премине прага от 100 трлн. долара през тази година

Размерът на международната стопанска система ще надмине 100 трлн. $ за първи път в историята през тази година. Това предвижда Цeнтъpa зa иĸoнoмичecĸи и бизнec изcлeдвaния (СЕВR), представен от Ройтерс.

Според данните на английската консултантска група Китай ще стане най-голямата стопанска система на планетата в доларово изражение през 2030 година, което е две години по-късно спрямо миналогодишната прогноза.

Брутният вътрешен артикул на Индия ще задмине този на Франция през тази година и този на Англия през идната, сочи отчета на CEBR.

„ Важният въпрос за това десетилетие е по какъв начин стопанските системи ще се оправят с инфлацията, която доближи 6,8% в САщ “, разяснява заместник-председателя на CEBR Дъглас Макуилямс

„ Надяваме се, че една относително скромна промяна на лихвените проценти ще ни помогне да сложим под надзор непреходните детайли на този проблем. Ако не, тогава светът ще би трябвало да се приготви за криза през 2023 година и 2024 година “, разяснява той.

Според отчета стопанската система на Германия ще стане по-голяма от тази на Япония през 2033 година Русия може да стане стопанска система от Топ 10 до 2036 година, а Индонезия е на път да заеме 9-то място в света до 2034 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР