Разказ от първо лице за живота в Киев от доброволеца,

...
Разказ от първо лице за живота в Киев от доброволеца,
Коментари Харесай

Разказ от първо лице за живота в Киев: Българин помага за възстановяване на училище


Разказ от първо лице за живота в Киев от доброволеца, който избра да живее и оказва помощ там. Петко Петков е в епицентъра на събитията, с цел да реконструира учебно заведение, което след съветска офанзива е съвсем изцяло унищожено.

Мъжът счита, че всеки може да помогне с каквото може. Той изясни и че и сега чува бомбардироваки, а токът ту се появява, ту стопира. Ако дълго градът е на мрачно, спра и водата, а хората нямат вяра, че войната скоро ще завърши.

„ Колкото повече пада температурата, толкоз повече зачестяват спиранията на тока. Ние обаче сме изцяло уверени, че в последна сметка Украйна ще завоюва в тази война. Всички биха предпочели това да свърши час по-скоро. В момента всички хора тук са изпълни мобилизирани или работят в своя потенциал тъй че да оказват помощ по всевъзможен метод “, сподели доброволецът.

Той разяснява и тематиката с корупцията в страната, като изясни, че там доста бързо са се задействал институциите и към този момент има осъдени по случая с генерали, които са продавали храна на двойни цени.

„ Специфичното за обстановката, в която се намираме, е, че такива проблеми доста бързо излизат нескрито и надлежно ограничения се взимат съвсем незабавно. Въпросният скандал бе обвързван с някои генерали от армията, където стана ясно, че продават храна съвсем на двойници цени. В последна сметка всички бяха доста бързо подведени под отговорност в това число и министърът на вътрешните работи си подаде оставката, макар че не беше потвърдено той по някакъв метод директно да обвързван с това “, изясни Петков.

Мъжът не счита скоро да напуща Украйна.

Вижте още във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР