Разкарай автобуса, Жозе започна да пее публиката на Анфийлд изнервена

...
Разкарай автобуса, Жозе започна да пее публиката на Анфийлд изнервена
Коментари Харесай

Уби ли тактиката на Моуриньо дербито с "Ливърпул"

Разкарай рейса, Жозе " стартира да пее публиката на " Анфийлд " изнервена от играта на " Манчестър юнайтед " в дербито с " Ливърпул ". Най-чаканият мач на Острова не оправда претенциите и приключи с безличното 0:0, а главните рецензии бяха към Жозе Моуриньо.

Спортната преса в Англия незабавно се нахвърли върху мениджъра на " Юнайтед ", наричайки го " Противникът на футбола ", поради отбранителния метод, който имаше неговия отбор. " Червените дяволи " се задоволиха с едвам 38% владеене на топката и общо шест удара, от които единствено един прецизен. Този прецизен удар пристигна от Лукаку, само че Миньоле избави заплахата.

В часовете след дуела рецензиите към " Юнайтед " вкарал забележителните 21 гола в предходните си седем срещи бяха съществени. Според мнозина " алените дяволи " се провалиха в първия си същински тест, откакто до момента играха единствено с тимове от долната половина на класирането.

Словесна престрелка

Клоп беше един от първите, които се нахвърлиха върху своя сътрудник поради метода на " Юнайтед ". " Сигурен съм, че ние не можем да играем по този метод, неприемливо е за " Ливърпул ", само че очевидно за " Юнайтед " е обикновено ".

Германецът счита, че неговият тим е нямал шанс и единствено това му е попречило да не означи гол.

 Двамата мениджъри демонстрираха положителни връзки преди мача, само че след него си размениха остри реплики.
© Reuters

Двамата мениджъри демонстрираха положителни връзки преди мача, само че след него си размениха остри реплики.

" Много е мъчно когато против себе си имаш един топ тим като " Юнайтед ", само че той не прави нищо в офанзива, а единствено гледа по какъв начин да се пази. Според мен ние доминирахме, моята работа не е да осъждам противника, само че считам че те пристигнаха за еднакъв резултат. Смятам, че през днешния ден на нашия стадион игра един тим, който може да стане първенец и това бяхме ние ", добави Клоп.

Don't get the negativity around #MUFC performance. Win home games, pick up points away, keep clean sheets.

Win leagues,not friends.
— Stan Collymore (@StanCollymore) October 14, 2017

Неговият противник Моуриньо обаче побърза да се отбрани, наричайки дуела " игра на шах ". Той дефинира избора си на тактичност като изцяло естествен за посещение на " Анфийлд ".

" Чаках Юрген да направи промяна, чаках, продължавах да очаквам да заиграят по-офанзивно. Беше елементарно да имат надзор в центъра, тъй като аз бях единствено с двама души – Неманя Матич и Ерера. Аз първи пуснах нападатели – Лингард и Рашфорд, а вие видяхте, че той реши да вкара Стъридж и Соланке, само че един по един, с цел да не нарушава солидната си междинна линия ", сподели Моуриньо.

Моуриньо не пропусна да се заяде с сътрудника си, против който има единствено една победа от седем срещи. Според Специалния " Ливърпул " е доминирал само в средата на терена, тъй като е имал повече хора, само че нищо повече.

" Нямах задоволително хора на пейката, имаме доста контузени. Ако имах по-дълга скамейка щеше да е много по-различно. A и почтено казано не ми пука кой какво споделя и дали хората са отегчени. В последна сметка аз виждам футбола по друг метод ", добави португалецът.

Изненадващо той беше предпазен от някогашния състезател на " Ливърпул " Стан Колимор, който сбито сподели: " Важното е да печелиш трофеи, не другари ".

Мнението на експертите

Предаването " Мач на деня " на BBC си е извоювало реномето не просто на преглед на срещите във Висшата лига, а на институция. Анализите на най-големите експерти на Острова и на водещия Гари Линекер значат доста. За дуела на " Анфийлд ", разбори нямаше, поради слабата продукция, само че решението на продуцентите да слагат дуела финален в реда от седем срещи за деня, значеше повече и от 1000 думи.

" Откакто аз повеждам предаването от 1999 година нямам спомен да сме поставяли " Ливърпул " и " Юнайтед " на последно място. Определено мачът не задоволи упованията на хората и всички мислеха, че ще видят доста голове, в това число и аз ", сподели Линекер.

Make sure you catch the highlights of Liverpool v Manchester United on MOTD tonight. That's if the match editor can find some, of course.
— Gary Lineker (@GaryLineker) October 14, 2017

Според специалистите на BBC Дани Мърфи и Йън Райт виновността за слабата продукция не е единствено на " алените дяволи ".

Те акцентираха обстоятелството, че " Ливърпул " има единствено една победа в последните си осем мача във всички шампионати и приключи наедно в последните три. За алените от " Анфийлд " се повтаря обстановката от предходната година, когато те имаха големи проблеми с отбелязването на голове.

За трети следващ път двата тима приключиха наедно в мачове от Висшата лига, а това се случва за първи път от 1921 година Слабото показване на противниците беше гарнирано с нито един прецизен удар към една от двете порти през второто полувреме.

Легендата на " Юнайтед " Гари Невил, който беше един от тримата коментатори на конфликта на " Анфийлд " с Джейми Карагър и Мартин Тайлър беше сериозен и към двата тима.

" Когато имаш на терена Лукаку, Марсиал, Мхитарян и Рашфорд би трябвало да си малко по-инициативен, да търсиш успеха. Очаквах малко повече самочувствие от " Юнайтед ", а не просто защитна игра и търсене на контраатаки ", сподели Невил в разбора си след дуела.


© Reuters

" Ливърпул " имаше по-чистите положения, само че през второто полувреме нито един от двата тима не насочи прецизен удар.

Той обаче не подмина и Юрген Клоп, като мнението му се разграничи от това на множеството неутрални почитатели, които се нахвърлиха върху " Юнайтед ".

" Преди почивката си мислех, че " Ливърпул " ще направи всичко, с цел да завоюва, ще бъде по-агресивен, тъй като първоначално не играеше зле. Но Клоп просто се помири с това да не загуби. Защо не извади Джан, Хендерсън или Вайналдум, с цел да пусне още един нападател и да върне обратно Коутиньо? Беше го боязън, че Моуриньо ще го надхитри и се отхвърли да рискува, поради което и не завоюва ", сподели още някогашният капитан на " Юнайтед ".

Резултатът от всичко докара до отделяне на " Манчестър сити " на върха в класирането и отдалечаване на " Ливърпул " от водачите. След осем мача алените са на осмо място с едвам 13 точки, на девет зад " Сити " и седем зад " Юнайтед ".

Равенството се оказа стратегически значимо за Моуриньо, който не загуби толкоз доста с изключение на неутралните почитатели, които така и така не го обичат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР