Разговорите за съставяне на правителство трябва да се водят открито

...
Разговорите за съставяне на правителство трябва да се водят открито
Коментари Харесай

Янев: България се нуждае от правителство, в особен момент сме - Топ новини

Разговорите за сформиране на държавно управление би трябвало да се водят намерено в Народното събрание. Това сподели в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.

Хубаво е да има разговор по всички тематики и по опция тематиките да са ясни като поръчки и позиции. Трябва да водим логичен диалог, добави той.

България се нуждае от държавно управление, тъй като се намираме в един необикновен интервал. Въпросът е дали желаеме да развием страната си, или да я превърнем в територия. Трябва да дадем опция на страната да се вземат решение рецесиите. Кризите изискват водачество и политическа отговорност. Моята концепция е за сформиране на структура на 160+ гласа. Това са евентуалните гласове, които могат да трансформират текстове от Конституцията. Кои са тези партии, ще се види по време на диалозите. С тези партии би трябвало да преминем през зимата, а по-късно, в случай че няма единодушие, да се отиде на избори, съобщи Янев.

На който президентът връчи третия мандат, ще има отговорността да инициира диалози за сформиране на държавно управление. Без промяна в правосъдната система, рискуваме да не получим нито лев по Плана за възобновяване и резистентност. Трябва да действаме по този начин, че да сме равнопоставени в Европейския съюз, а не да се държим като комплицирано дете, акцентира водачът на „ Български напредък “.

Дойде моментът да се беседва, да се търси разговор с всички партии в Народното събрание, тъй като българският народ е решил да ги изпрати там. Ако разговорът е градивен, можем да намерим допирни точки с всяка една от тях, посочи Стефан Янев.

Той сподели още, че би подкрепил изпращането на оръжие за Украйна при избрани условия.

Ако българското въоръжение бъде заменно допустимо най-бързо с оръжие по стандартите на НАТО, за какво не. Но досега не съм чул такива диалози. Ако има междудържавно съглашение, няма проблем, съобщи Янев.
Източник: topnovini.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР