"Разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням

...
"Разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням
Коментари Харесай

От ГЕРБ за Нинова: Тежка фиксация - не може без Борисов

"Разбрахме, че Корнелия Нинова желае да вършим някакви разбори. Напомням й, че Народно събрание не е изчерпателен център, а законодателен орган. Ако имат оферти за законодателни промени, свързани със силови групировки, обири, закононарушения, концесии, каквото кажат, единствено да го предадат в подобаваща юридическа форма, ще ги подкрепим ", съобщи на ексклузивен брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Това се случи съвсем незабавно, откакто Нинова разгласи на конференция, че след гласуването на бюджета за следващата година ще внесе избор на съмнение към държавното управление и ще инициира лидерска среща за оценка на Прехода . По тази причина тя отхвърли да върне подписана досието с предлагането за проверка на всички приватизационни покупко-продажби, която й даде ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Какво значи лидерска среща? Ако ще се събират да пият кафе водачите на партиите, с цел да може Нинова да приказва общи приказки - това не е съществено. Нашият водач Борисов подписа незабавно писмото за КТБ, което Нинова беше предложила и твърдеше, че той не желал да подписва. Така сме подготвени да подкрепим и техните оферти, свързани с преразглеждане на Прехода “, добави Биков.

Според него обаче от левицата приказват едно, а вършат друго и явно имат терзания, тъй като в техния Национален съвет има много хора, които са взели участие в тези процеси. По думите му от Българска социалистическа партия са хвърлили безпочвени изказвания и мнения във връзка с ГЕРБ.

„ За това, че сме се молили за коалиция с Българска социалистическа партия - обявихме, че няма да вършим коалиция с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи преди изборите. За разлика от тях, които се гънеха и не можеха да кажат с кого могат да ръководят “, акцентира той.

По мотив репликата на Нинова, че ГЕРБ са поумнели малко от момента, в който предлагаха тя да оглави Народното събрание, социалистката Деница Златева да остане министър, Биков сподели, че страната действа и без тях двете.

„ Отдавам страстите на Българска социалистическа партия на тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него “, сподели още депутатът от ГЕРБ.

По мотив апела на Българска социалистическа партия министър председателят да се извини на народа, тъй като е поругал националния воин Васил Левски, казвайки, че и той би прескочил оградата на границата, в случай че беше жив, Биков пък сподели:

"Тези думи бяха казани по отношение на лъжите на Българска социалистическа партия във връзка с границата. Не се е говорило нито за Левски, нито за приноса му към България, надали има партия, която го оспорва ".

По мотив вота на съмнение към кабинета представителят на ръководещата партия съобщи, че това е "вот поради самия избор и толкоз ", тъй като от Българска социалистическа партия още не знаят каква е тематиката.

„ Това е сбъркана тактика. Би трябвало да има някакъв сериозен проблем, изначално да знаят къде е казусът и тогава да внесат вота. „ Ей по този начин си внасяме вотове и след това мислим защо. Ще се загуби пленарно време, вместо да вършим сериозна работа, ще слушаме отново тежки речи от кръжоци по художествено слово “, сподели още Тома Биков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР