Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за

...
Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста ученика, превозвал 57 мигранти

Районният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 18-годишния възпитаник от Кърджали, хванат да транспортира 57 мигранти нелегално през страната. Това оповестяват от пресцентъра на институцията.

Мигрантите са афганистански жители, нито един от тях няма документ за идентичност. Ученикът имал потребност от финансови средства. С него се свързало лице, което му предложило да транспорти мигранти от Карнобат до границата на България със Сърбия, против което щял да получи 10 000 лева Той се съгласил и за задачата му бил възложен товарен автомобил, благосъстоятелност на друго лице.

Афганистанските жители се били договорили с каналджии в Турция да ги преведат през България с последна точка границата със Сърбия против към 3000 евро/3500 $ на човек. Част от мигрантите платили сумите за трафика им на лица в Турция. С водачи достигнали до оградата на турско-българската граница и през тъмната част на денонощието, придружавани от каналджии, минали на територията на България благодарение на сгъваеми стълби. Вървели пешком към 3-4 дни и на 27 февруари достигнали до с. Крумово градище, общ. Карнобат, където към тях се включили и другите мигранти, прецизират от следствието.

На 28 февруари към 2 часа ученикът ги качил в товарната част на автомобила и отпътували по направление границата със Сърбия. Около 8 ч. на км 196 на автомагистрала " Тракия " автомобилът бил спрян от чиновници на „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора. На шофьорското място бил С.С. Той е неосъждан.

На 28.02.2023 година с разпореждане на наблюдаващ прокурор С.С. е арестуван за период до 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до Районен съд - Стара Загора за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. Работата по събиране на доказателства продължава. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР