Районният съд в Габрово остави за постоянно в ареста тримата

...
Районният съд в Габрово остави за постоянно в ареста тримата
Коментари Харесай

Оставиха в ареста тримата мъже, пребили продавач в Габрово

Районният съд в Габрово остави за непрекъснато в ареста тримата мъже, които нападнаха чиновник в денонощен магазин. Деянието провокира неодобрение, което прерасна в митинг. Снощи напрежението ескалира.
Напрежение на митинга в Габрово поради побоя над продавач (ВИДЕО) Протестиращи се пробваха да нахлуят в следствения арест, където са арестувани тримата биячи
В правосъдната зала нападателите споделиха, че съжаляват за случилото се. Два часа по-късно обаче съдът постанови непрекъснатото им задържане под стража. Мотивите - и тримата от тях са с богати престъпни досиета, двамата - съдени за закононарушения от общ темперамент, а третият в изпитателен период на влезнала в действие присъда. Деянието им планува отнемане от независимост до 3 години.

Така съдът реши, че са на разположение всички предпоставки за оставането им зад решетките. Съдът реши още тримата да бъдат преместени в следствения арест във Велико Търново.
Каракачанов след размириците в Габрово: Местната власт би трябвало да стартира да си прави работата По думите на вицепремиера няма данни за политическо вмешателство при проведеното на митинга през вчерашния ден
Обстановката в Габрово през целия ден остана спокойна, макар че стартира събарянето на рисковите къщи, в които нелегално може да се настанят ромски фамилии.

Спешната акция обгръща 13 общински жилища, които са били планувани да разрушение, тъй като са негодни за обитаване. Те обаче били желани от време на време за заселване на цели семейства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР