Районната прокуратура в Кюстендил е съставила предписание на кмета на

...
Районната прокуратура в Кюстендил е съставила предписание на кмета на
Коментари Харесай

Съставиха предписание на кмета на Кюстендил заради сметището в Радловци

Районната прокуратура в Кюстендил е съставила наставление на кмета на община Кюстендил по отношение на нерегламентираното бунище в с. Радловци, оповестиха за Българска телеграфна агенция от прокуратурата.

За сметището има и формирани няколко наказателни постановления , сподели представителят на Районната прокуратура Галина Димитрова . Тя уточни, че след инспекцията на прокуратурата и формираното наставление, кметът на общината ще би трябвало да уведоми държавното обвиняване за осъществяването му.

Както Българска телеграфна агенция писа, Районната прокуратура в Кюстендил се самосезира и разпореди инспекция по Надзора за правда, във връзка със зачестили сигнали за изхвърлянето на боклуци на неразрешени за задачата места и за предотвратяването на нерегламентираното предпазване на боклуци и изхвърлянето им на нерегламентирани за това места. Проверката следва да откри какво е настоящото фактическо положение на противозаконните сметища в обитаемоте места на територията на Област Кюстендил. " Проверката за останалите обитаеми места към момента не е завършила и продължава ", сподели Галина Димитрова.

От прокуратурата припомниха, че беше предоставена сложна инспекция на Регионална инспекция за опазване на околната среда - София, бранш " Противодействие на икономическата престъпност " при ОДМВР - Кюстендил и кметовете на общините.

В хода на инспекцията следва да се откри статута и положението на всички сметища на територията на общините Невестино, Трекляно и гр. Кюстендил.

Проверката, предоставена от прокурор от Надзора за правда към Търговско отделение Дупница, при Районна прокуратура - Кюстендил ще откри положението на сметищата на територията на общините Дупница, Бобов дол, Рила, Сапарева баня, Бобошево и Кочериново.

От прокуратурата показаха още, че подхващат дейни дейности в продължение на няколко години, по отношение на определяне положението на сметищата на територията на Област Кюстендил и ограниченията за обезопасяването им. " Често пъти обаче след направени наставления казусът се позволява краткотрайно, до идващото новообразувало се бунище ", показаха още от държавното обвиняване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР