Първите лишени от свобода в най-новия затвор в дупнишкото село

...
Първите лишени от свобода в най-новия затвор в дупнишкото село
Коментари Харесай

Новият затвор в Самораново: Първият без решетки у нас, с фитнес и училище за затворниците

Първите лишени от независимост в най-новия затвор в дупнишкото село Самораново, най-вероятно ще бъдат настанени в него през септември, защото следва образование на чиновниците.

Това сподели служебният министър на правораздаването Мария Павлова, която посети пандиза, съобщи сътрудник на Българска телеграфна агенция в Кюстендил Елица Иванова.
 
 затвор Самораново Българска телеграфна агенция

Тя уточни, че надзирателите ще бъдат сред 100 и 150 индивида , които ще дават отговор за 400 лишени от независимост , какъвто е потенциалът на пандиза.

" Впечатленията ми са, че е направено нещо доста огромно – за година и четири месеца са издигнати и реновирани общо 10 здания ", сподели правосъдния министър. Освен пространствата за лишените от независимост, е построена мултифункционална постройка с фитнес зала, медицински център, кухненски блок, зали за занимания в свободното време.
 
 затвор Самораново Българска телеграфна агенция

Комплексът включва и постройка с работилници, в които лишените от независимост ще могат да работят. В комплекса има учебно заведение, образователен център, библиотека , център за обществени умения. Целият комплекс е на повърхност от 150 дка, изясни министър Павлова.

Тя уточни, че последният издигнат у нас затвор е преди 60 години в Плевен. Лишените от независимост в новия затвор ще бъдат по двама в килия, а пандизът в Самораново ще е единственият без решетки в България. Стъклата на прозорците обаче са построени от триплекс .
 
 затвор Самораново Българска телеграфна агенция

В новия затвор ще бъдат настанени лишени от независимост, които търпят присъди, пандизът е от закрит вид, за хора с рецидив , обясниха от правосъдното ведомство.

Проектът е на стойност 35 млн. лв. без Данък добавена стойност и е финансиран напълно по линия на Норвежкия финансов механизъм.

Разкриването на новия затвор няма да докара до закриване на други, добави министър Павлова.
 
 затвор Самораново Българска телеграфна агенция

При бъдещото настаняване на лишените от независимост в пандиза аршин е адресната им регистрация.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР