Това е първият затвор без решетки, каза главен комисар Ивайло

...
Това е първият затвор без решетки, каза главен комисар Ивайло
Коментари Харесай

След инспекция на строежа на най-модерния затвор: Той е първият без решетки у нас

" Това е първият затвор без решетки ", сподели основен комисар Ивайло Йорданов , шеф на Главната дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН), в словото си на заключителната конференция по плана за създаване на нов затвор за 400 лишени от независимост и образователен център в село Самораново , община Дупница.

Йорданов сподели, че потенциалът на пандиза е за 400 лишени от независимост, като те ще бъдат включвани в разнообразни действия, свързани с обучение и претовареност. Също по този начин целеустремено ще се работи със фамилиите на лишените от независимост.
 Българска телеграфна агенция
Осъществени са образования на над 150 чиновници на пандизите за приложимостта на новите подходи при работа с лишени от независимост, добави основен комисар Ивайло Йорданов. 

Случва се нещо огромно за цялата пенитенциарна система, сподели от своя страна служебният министър на правораздаването Мария Павлова .

" Преди година и четири месеца, когато направихме първа копка, тогавашният министър на правораздаването Крум Зарков сподели: " Усещам, че се случва нещо огромно ". Да, в действителност се случва нещо огромно за цялата пенитенциарна система ", уточни Павлова.

Тя означи, че е приела плана като персонална идея и уточни, че комплексът е постро ен за година и четири месеца . Павлова уточни, че той има повече от 10 здания, измежду които образователен център, хотелска част, учебно заведение, библиотека, работилници и други. Министърът напомни, че това е първият издигнат затвор в България от 60 години насам. 

Извървяхме дългия път от началото и към този момент сме в края, сподели Мария Павлова и означи, че Министерството на правораздаването и Главната дирекция „ Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) ще продължат да надграждат постигнатото и да усъвършенстват изискванията в местата за отнемане от независимост.

Проектът е по Програма " Правосъдие " на Норвежки финансов механизъм 2014-2021. Той включва създаване на образователен център за 100 чиновници на ГДИН, ново преходно поделение, учебно заведение, цехове за работа, обществен център, административна постройка и други

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР