Равен ще е броят на мъжете и жените в политиката

...
Равен ще е броят на мъжете и жените в политиката
Коментари Харесай

Мъжете и жените по равно в политиката и бизнеса в Испания

Равен ще е броят на мъжете и дамите в политиката в Испания. 

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи закон за равенството сред половете, който ще изисква по-равностойно посланичество на дамите и мъжете в политиката, бизнеса и други сфери на публичния живот, оповестява " Ройтерс ", представена от.

Законът за равното посланичество на двата пола ще приложи ограничения за тъждество сред половете към изборните описи, бордовете на шефовете на огромни компании и управителните препоръки на професионалните асоциации.

Санчес направи изказването по време на протест на социалистическата партия преди Международния ден на дамата 8 март.

Предстои законопроектът да бъде утвърден по време на съвещанието на кабинета във вторник, след което ще бъде разискван в Народното събрание.

Испанският министър председател съобщи, че държавното управление " освен прави стъпка в интерес на феминизма, само че и в интерес на испанското общество като цяло ".

Това е последната от поредност ограничения за тъждество, оповестени от лявото съдружно държавно управление.

През декември законодателите одобриха законопроект за правата на транссексуалните, както и реформаторски закон, обхващащ половото и репродуктивното здраве, който за първи път в европейска страна планува заплатен отпуск, финансиран от страната, за дами, които страдат от мъчителна менструация.

" Щом те съставляват половината от обществото, половината от политическата и икономическа власт би трябвало да принадлежи на дамите ", акцентира Санчес, визирайки дамите.

Законът за равното посланичество ще изисква дамите да съставляват 40% от управлението на всяка записана компания с над 250 служащи и годишен оборот от 50 милиона евро.

В политиката законът ще изисква партиите да оферират еднакъв брой мъже и дами претенденти по време на изборите, за увеличение на равенството сред половете в Народното събрание.

В момента дамите съставляват 44% от Конгреса и 39% от Сената.

Освен това ще се изисква професионалните асоциации да имат минимум 40% дами в своите бордове, както и при журита за всевъзможни награди, финансирани с обществени средства.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР