Растящи наеми и недостатъчно жилища: германецът разполага с твърде малко

...
Растящи наеми и недостатъчно жилища: германецът разполага с твърде малко
Коментари Харесай

Нови данни: колко германци живеят в прекалено малки жилища


Растящи наеми и незадоволително жилища: германецът разполага с прекомерно малко жилищна повърхност. Проблемът визира 8,6 милиона души във Федералната република, сочи формалната статистика.

Всеки десети немец живее на тясно

Около 8,6 милиона души в разполагат с прекомерно малко жилищна повърхност. Федералната статистическа работа разгласи, че през предходната година 10,5% от популацията на страната е живяло в жилища, които, съгласно европейската формулировка, са пренаселени. Сред фамилиите с три или повече деца делът им даже надхвърля 30 %, а при самотните родители също е доста висок - 28,4 на 100. Повече от 10% от независимо живеещите населяват прекомерно дребни жилища.

Изводите се отнасят най-много за, и където един на всеки 6 души живее в прекомерно тясно пространство. В селските региони, въпреки това, това съответствие е един на 20 души.

Германия остава над междинното равнище за Европейски Съюз
Редакцията предлага
Данните са резултат от извършено изследване в. Дадено жилище се счита за прекомерно тясно, в случай че разполага с прекомерно малко стаи, като самата жилищна повърхност не се взема поради. За семействата с един член, да вземем за пример, съществуването на дневна и спалня се приема за задоволително. Същевременно се смята, че за семейство с две деца на възраст сред 12 и 17 години от друг пол са нужни най-малко четири стаи - хол, спалня за родителите и две детски стаи.

За тези, които дълго време търсят по-голям апартамент във Федералната република, изводите от изследването евентуално съставляват незадоволителна разтуха. Но по отношение на останалите страни от Европейски Съюз Германия резервира относително добра позиция с почти десетте % от популацията, които живеят на тясно. 

Средната стойност на този индикатор в Европейския съюз е към 17 %. Начело стоят Латвия и Румъния с малко над 40 %, които живеят в пренаселени домове. Най-малко проблематични в това отношение са Малта и Кипър - надлежно с 2,9 и 2,3 %.

Оказват ли въздействие войната в Украйна и скъпите строителни материали?

В резултат от обстановката на немския жилищен пазар се утежни още повече през 2022 година. До този миг 1 млн. души са избягали от войната във Федералната република. Мнозина от тях към момента живеят в незабавни приюти, някои от които бяха основани в кметствата на обитаемоте места.
 В Германия не се строят задоволително нови жилища
В Германия не се строят задоволително нови жилища

Германското държавно управление възнамерява годишно в страната да се строят по 400 000 нови жилища - макар нарасналите разноски за материали и дефицита на служащи в строителния бранш. Една четвърт, или 100 000 от тях, би трябвало да имат статут на обществени жилища на налични цени.

в съпоставяне със стандартите на Европейски Съюз. Средно малко под една четвърт от разполагаемия приход отива за това перо, до момента в който в Европейски Съюз този дял е едвам 19 %. Хората, харчещи прекалено за жилище, също в последно време са се нараснали в Германия.

Още по тематиката - в това видео:
Живот в бъдещето: къщички с повърхност от 25 квадратни метра
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР