Рано тази сутрин симптоми на коронавирус е показал още един

...
Рано тази сутрин симптоми на коронавирус е показал още един
Коментари Харесай

Остава критично положението в Дома в Гара Орешец, има нова положителна проба

Рано тази заран признаци на ковид е посочил още един от настанените в Дома за възрастни хора в село Гара Орешец, който до този миг е бил с негативен тест за ковид, сподели кметът на община Димово Светослав Славчев.
"В момента в Дома има 13 консуматори и 6 индивида личен състав. Днес, към три часа, имаме човек, който подвигна температура. От сутринта ситуацията му се усложнява, това е от тези, които нямат позитивна проба. В момента ще взимаме решение какво ще вършим - дали ще търсим помощ от спешна помощ ", сподели Славчев.
припомняме, че нощес във видинската болница умря още един от признатите преди седмица четирима пациенти от Дома за възрастни хора в село Гара Орешец позитивни за COVID-19. Вторият умрял мъж от Дома е на 73 години. Вчера още веднъж са взети проби от домуващи и личен състав в обществения дом в Гара Орешец.
"Трябва да извадим екипа, защото той е на лимита на опциите си, изключително в днешния ден са по този начин много изморени и душевен почва към този момент да се отразява, а в същото време аз не дръзвам да подхваща този ход без да излязат тези проби. Нямам моралното право да сменим екипа без да знаем те в какво положение са сега. Вече тук би трябвало да се мисли и за самото обитаемо място ", добави кметът.
Състоянието на здравна сестра с позитивна проба за COVID-19 от личния състав на Дома в Гара Орешец се е влошило и е потърсила болнична помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР