Жители на населени места от общините Монтана и Берковица не

...
Жители на населени места от общините Монтана и Берковица не
Коментари Харесай

Жители на общините Монтана и Берковица: ТИР-ове да не минават през Петрохан

Жители на обитаеми места от общините Монтана и Берковица не желаят ТИР-овете да минават през " Петрохан ", научи BulNews.  Заради идните ремонтни действия на пътя Мездра – Ботевград има предложение тежкотоварният трафик да бъде пренасочен през прохода. Жителите на монтанското село Благово също не са съгласни и изпратиха подписка до Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Жителите на Благово, Берковица и Бързия са безапелационни, че няма да позволен тирове да минават през Петрохан. От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха публично разискване на план за въвеждане на краткотрайна организация на придвижването поради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград.
Един от разновидностите е трафикът на камионите над 3.5 тона в посока от Монтана за София да преминава през прохода Петрохан до въвеждане на зимно поддържане. Кметът на Берковица Радослав Найденов изрази мнението на общинските съветници и жителите на града:
" Мнението ни е изрично срещу това нещо, тъй като и сега трафикът през Петрохан неимоверно повишен. Отделно от това има и засилен бежански поток отсам, ще се затрудни и контролът върху този поток. Тежкотоварните камиони основават непосредствена заплаха за участниците в придвижването по пътя, тъй като на завоите навлизат и в насрещното платно. " Към края на месец април Община Берковица написа към АПИ своето мнение по мотива с ТИР-овете.     Галин Каменов, който всеки ден продава плодове и билки на изхода на село Бързия, в метода на " Петрохан ", показа мнението си: 
" ТИР-ове не би трябвало да минават отсам, тук е смут, къщите около пътя са нацепени, напукани. Не, просто не би трябвало да минават. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР