Рано или късно регулации в сектора ще има © Edgar

...
Рано или късно регулации в сектора ще има © Edgar
Коментари Харесай

Г-20 ще обсъжда регулации за криптовалутите

Рано или късно регулации в бранша ще има

© Edgar Su Още по тематиката
Хакнатата японска криптоборса ще заплати 423 млн. $ на потребителите си

Цената на NEM се възвърне бързо след тази вест
28 яну 2018
Български платформи за криптовалути още веднъж одобряват банкови преводи

Единствено crypto.bg създават лично peer-to-peer приложение за разплащане, с което целят да станат самостоятелни от банковата система
28 яну 2018
5 аргументи за края на Bitcoin

Пред цифровата валута има много проблеми и незнайни
23 яну 2018 Една от тематиките на идната среша на водачите на страните от Г-20, която ще се поведе по-късно през таз година в Аржентина, ще бъдат цифровите валути и регулациите върху тях. Финансовите министри на Франция, Германия и Англия на няколко пъти оповестиха, че регулациите върху криптовалутите би трябвало да се случат на световно равнище и полемиката за това следва да стартира по време на идната среща на върха на Г-20.

Тази седмица към концепцията се причислиха и представители на японското министерство на финансите. След като преди дни една от най-големите криптоборси в Япония бе ударена от хакери и загуби депозити на потребителите в размер на над 530 млн. $, управляващите в Страната на изгряващото слънце оповестиха, че по време на форума в Буенос Айрес ще издигнат въпроса за регулациите на цифровите валути.

Регулирането на цифровите пари рано или късно ще случи. Американското министерство на финансите към този момент разказва тези активи като " разрастваща се опасност " и сподели, че ще следи изкъсо тържищата за продан, с цел да се увери, че те не се употребяват за финансиране на противозаконни действия. Финансовият министър на Португалия Марио Сентено, който е и президент на Еврогрупата, съобщи наскоро, че би трябвало да се търси общо решение на въпроса.

Засега някои обособени страни, като Китай да вземем за пример, са въвели лични ограничавания над търговията с цифрови валути и по-специално с първичното предложение на монети (Initial coin offering - ICO). Но защото в интернет няма граници, спазването на сходни правила доста мъчно може да се следи. Точно по тази причина към този момент се приказва за световно законодателство в тази сфера.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР