Рафаел Надал отлага своето завръщане в ATP Тура и няма

...
Рафаел Надал отлага своето завръщане в ATP Тура и няма
Коментари Харесай

11-кратният шампион се оттегли от турнира в Монте Карло: Контузията продължава да мъчи Надал

Рафаел Надал отсрочва своето завръщане в ATP Тура и няма да го забележим в игра на идния Мастърс в Монте Карло. 22-кратният първенец от Големия шлем се приготвяше с цялостни сили за клей сезона, само че наподобява към момента не се е възстановил изцяло от разкъсването на псоаса, което претърпя по време на дуела си от втори кръг на Аустрелиън Оупън, когато претърпя проваляне от американеца Макензи Макдоналд. Оттогава Рафа не е взел участие в нито една конкуренция и загуби мястото си в топ 10 за пръв път от 2005-та години насам. Припомняме ви, че шампионатът в Княжеството е един от най-успешните в кариерата на Матадора изобщо, като той е завоювал трофея рекордните 11 пъти, оставайки непобеден в интервала сред 2005-та и 2012-та година. Самият някогашен номер едно изрази съжалението си, че през този сезон няма да има удоволствието да излезе още веднъж на " Корта на принцовете " и показа по какъв начин прави всичко допустимо, с цел да се завърне скоро назад в игра:

" Привет на всички! Все още не съм подготвен да се състезавам на най-високо равнище. Няма да мога да играя в един от най-важните шампионати в моята кариера, а точно Мастърса в Монте Карло. Към момента няма гаранции, че още веднъж няма да се контузя, в случай че реша да се състезавам и по тази причина не преставам с подготвителния си развой, надявайки се скоро да се завърна - написа Надал в обществените медии.

Добрите вести за почитателите на манакореца са свързани с последните изявления на Давид Ферер, който сега е турнирен шеф на ATP 500 надпреварата в Барселона и увери, че неговият добър другар ще бъде подготвен да взе участие в испанския град, а борбите там започват от 17 април.

Wishing Rafa a speedy recovery!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР