Рафаел Надал е преследван от контузии през цялата си кариера,

...
Рафаел Надал е преследван от контузии през цялата си кариера,
Коментари Харесай

Надал: Обмислях да се откажа от тениса, защото изпитвах мъка почти всеки ден

Рафаел Надал е преследван от травми през цялата си кариера, като миналият сезон също не направи изключение в това отношение. Испанецът счупи ребро на Мастърса в Индиън Уелс, след което по време на сезона на клей хроничната му контузия в ходилото още веднъж подсети за себе си и на Ролан Гарос той трябваше да играе на инжекции, с цел да притъпи болката. Впоследствие Матадора скъса коремен мускул преди полуфинала на Уимбълдън, като това се повтори и на US Open.

В изявление за испанското издание Marca Рафа споделя как множеството травми са го предиздвикали даже да обмисля да приключи кариерата си, защото е бил печален през множеството дни, само че положителната вест за многочислените му почитатели е, че сега той изпитва наслаждение от това, което прави, и няма самообладание за старта на идния сезон.

" Няма лекуване за травмата в ходилото ми и когато нервът стартира да ме боли, би трябвало да прибягвам към инжекции. Длъжен съм да благодаря на персоналния ми анестезиолог Марио в Барселона и на лекар Анхел Руис-Которо, които ме свързаха с Давид Абехон, който промени извънредно доста както кариерата ми, по този начин и персоналния ми живот. В момента съм доста по-щастлив, без значение дали спечелвам, или изгубвам. Ако не беше той, щях да бъда като сакат. Играех с доста противовъзпалителни, само че се усещах по този начин, като че ли имах един крайник. Обмислях да се откажа от тениса, тъй като изгубих жизнеспособност и изпитвах тъга съвсем всеки ден ", разкри рекордьорът по трофеи от Големия шлем. 

" Не знам какво ще се случи на следващия ден. Единствено знам, че съм благополучен, правейки това, с което се занимавам. Нямам самообладание за началото на новия сезон. Аз към момента се боря за огромните трофеи и това ми харесва. Хората считат, че съм захласнат от успехите, само че това не е по този начин. Обсебен съм от това да се състезавам.

Раждането на сина ми беше фрапантна смяна, само че би трябвало да се активизирам, за да се представям на корта по най-хубавия вероятен метод. Щастлив съм, любувам се на нов стадий в живота ми. Винаги съм мислел, че това ще се случи, откакто приключа с тениса. За благополучие обаче, кариерата ми продължи повече, в сравнение с в миналото съм считал. Затова би трябвало да комбинирам двете неща и да не преставам да бъда допустимо най-хубавата версия на себе си на корта ", добави манакорецът.

Hope to see you back smiling again in 2023,
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР