В момента държавата я няма и влизат нечистите сделки!Болните са

...
В момента държавата я няма и влизат нечистите сделки!Болните са
Коментари Харесай

Контрера, ВМРО: Животът на хората не може да зависи от картелите за лекарства!

В момента страната я няма и влизат нечистите покупко-продажби!

Болните са заложници на вносителите на медикаменти. Когато страната я няма, ръководят картелите.

Това написа в профила си във Facebook заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера.

Проблемът с дефицита на медикаменти непрестанно стои на дневен ред. Стотици хиляди български жители са в лапите на един картел, от който зависи дали ще се лекувате или не, написа още Контрера.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация сме безапелационни:

Нужен е нов модел за доставяне с медикаменти.

В момента притежателите на позволение за приложимост (ПРУ) на лекарствени артикули доставят търговците на едро (ТЕ), като има четирима съществени търговци, изкарващи по 1 милиард лв. годишно.

Търговците на едро предплащат медикаментите, които получават. След това доставят аптеките в страната, само че държат в складовете си и количества за реекспорт. Причината е, че изнасяйки ги в други страни, те ги продават на по-високи цени и надлежно генерират облага. Това води до периодически недостиг на разнообразни медикаменти, които просто липсват в аптечната система.

Какво може да бъде решението?

Търговското сдружение „ Бул Био – НЦЗПБ “ ЕООД е 100% държавна благосъстоятелност. Правата на благосъстоятелност на страната се упражняват от Министерство на здравеопазването. „ Бул Био “ създава над 600 лекарствени продукта и медицински произведения, като също така е и регистриран търговец на едро.

Дружеството може да послужи като основа за създаване на напълно нов модел на лекарствоснабдяване за животоспасяващи лекарствени артикули, които се заплащат от НЗОК. Чрез държавното сдружение „ Бул Био – НЦЗПБ “ страната може непосредствено да купува така наречен рискови медикаменти и да ги популяризира към аптечната мрежа. Така ще се разбие картела във фармацията и ще се подсигурява на жителите, че медикаменти за диабетици, онкоболни и други ще бъдат налични.

За задачата е належащо построяването на конструкция, инвестиция в превоз и бази в страната, от които да се зареждат аптеките.

Идеята е инсулини и други животоспасяващи лекарства, които се заплащат от НЗОК, да бъдат разпределяни по аптеките от страната посредством сдружението „ Бул Био “, което да работи непосредствено с ПРУ, като се трансформира в действителен съперник на търговците на едро.

По този метод ще се подсигурява, че нужните количества медикаменти ще бъдат разпределяни в аптеките, вместо да се държат в складовете и да са обект на реекспорт.

Подобни модели съществуват в скандинавските страни, където през държавни или следени от страната търговски сдружения се реализира държавна политика.

Ефектът, който ще реализираме:

Гарантиране на медикаменти за всички!

По-ниски цени за крайния консуматор заради закупуване от пряк производител на огромни количества!


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР