Работната седмица в Гърция започна с опашки от сутринта пред

...
Работната седмица в Гърция започна с опашки от сутринта пред
Коментари Харесай

Работната седмица в Гърция започна с опашки пред лабораториите за бърз Covid антигенен тест



Работната седмица в Гърция стартира с опашки от сутринта пред лабораториите за бърз антигенен тест - изискване за допускане до работното място на неимунизираните.

Очаква се бързото разпространяване на разновидността Омикрон да докара до нови ограничаващи ограничения.

След празничните събирания през днешния ден се чакат в Гърция доста високи стойности на инфектирани. Всеки пети тест е позитивен, съгласно информация на лекарите. Не се изключва инфектираните с Омикрон дневно да надвишават 50 хиляди души, само че евентуално единствено 1% от тях ще се наложи да се хоспитализират, предвиждат медиците от Съвета на специалистите към държавното управление.

В отговор на разпространяването на Омикрон държавното управление разисква да вкара наложителна ваксина за всички на възраст над 50 години. За в този момент хората над 60 години са задължени да се имунизират, а при отвод санкцията е 100 евро на месец.

Въпреки сериозната конюнктура с доста новозаразени дневно, от през днешния ден, по решение на здравното министерство, работят всички детски градини. Присъствено ще отворят и учебните заведения от 10-ти януари, само че със наложителни два теста на седмица. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР