Работата в аванс по Плана за възстановяване и устойчивост ще

...
Работата в аванс по Плана за възстановяване и устойчивост ще
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Работата в аванс по Плана за възстановяване и устойчивост ще позволи да го стартираме по-лесно и бързо

Работата в задатък по Плана за възобновяване и резистентност ще разреши по-лесно той да бъде стартиран в България, когато преминат всички софтуерни процеси и договаряния по него. Това съобщи Станислав Младенов - специалист в Съветите по стопанска система към Народно събрание на Българска социалистическа партия и на Градската организация на столичните социалисти. Той участва на Powers Summit, новаторската платформа за конструктивен действен разговор сред властта, бизнес водачите и гражданския бранш, който беше част от Webit Global Impact Week. Един от дискусионните панели беше отдаден на Плана за резистентност, сила и " зелена договорка ".

" Оптимист съм във връзка с работата на новото държавно управление по-късно, което видях и чух по време на панелите и полемиките от Powers Summit, разяснява Станислав Младенов - Българският бизнес и жителите се нуждаят от далновидни политици и от рационални решения. Потенциалът, който видях в първия ден от Webit, е насърчителен ".

Според Станислав Младенов, забележките на Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност са безусловно естествени. " Те са правени и през годините, само че ние по този начин и не сме взимали ограничения. В икономическата стратегия забележките са по-скоро механически, в сравнение с чисто концептуални и метафизичен, разяснява той. - Много е значимо обаче в този момент деликатно да обмислим ситуацията и да работим далновидно. Защото имаме да договаряме 70% от средствата по Плана за възобновяване и резистентност и по този начин или другояче към този момент генерираме закъснение. Затова рационалното ръководство изисква да предприемем ограничения. Във времевите графици в множеството фишове за първите месеци са заложени разбори, експертни оценки и предпроектна работа. Тези действия не изискват финансов запас и може да бъдат осъществени в обсега на актуалната работа на съответните държавни компании ".

Станислав Младенов даде образец с Проектен фиш №7 - Програмата за обществена поддръжка за развиване на индустриални зони, паркове, сходни територии и привличане на вложения. Първите 9 месеца в него са заложени за пазари, средства, предпроектна работа, разбор и експертна оценка за идентифициране на евентуални планове за стратегически вложители за реализиране на вложения в Република България.

" Едно предплатено осъществяване на този времеви график по Проектен фиш №7 и работа по предварителните насоки за кандидатстване, са изцяло рационална активност сега, разяснява още Младенов. - По този метод може да скъсим и усъвършенстваме всички интервали за работа в Плана за възобновяване и резистентност. А това ще разреши по-лесното му и бързо пускане ".

Станислав Младенов е безапелационен, че работата в задатък по Плана за възобновяване и резистентност ще даде повече изясненост на евентуалните вложители и по-голяма бистрота на самото му ръководство.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР