Работата е необходимото зло. Без нея не може, но и

...
Работата е необходимото зло. Без нея не може, но и
Коментари Харесай

Шест знака, че е време да смениш работата си 

Работата е нужното зло. Без нея не може, само че и с нея не е приказка. Казват, че е хубаво работното място да се сменя когато минат избран брой години или в случай че нямаш развиване там, където си. Има обаче няколко признака, които демонстрират, че сегашната ти работа ти вреди прекалено много и не ти носи никакво задоволство. Ето ги и тях. 

Будиш се изтощена - това не е наложително да го отдаваш на работата. Възможно е да е признак на пролетна отмалялост, редовно недоспиване или стрес в персоналния ти живот. Но в най-честия случай, в случай че седем часов прекрасен сън не ти оказва помощ да си енергична и заредена, повода е напрежение на работното място. 

Отиваш на работа с отвращение - доста малко са щастливците, за които работата е занимание, ария, пъстроцветна дъга и най-прекрасното нещо в живота. Такова благополучие мъчно се случва и не на всеки, само че в случай че се чувстваш нещастна единствено при мисълта за работното си място, нещо не е наред. Не допускай прекомерно дълго да се потискаш по този метод. 

Не се чувстваш ценена и не си стимулирана. В България става все по-трудно да си задоволен от работата си. Шефовете не знаят по какъв начин да стимулират, а похвалата за добре свършена работа е мит. Трябва да се замислиш дали е това е твоето работно място в случай че негативизмът и систематичното подценяване на труда ти са се трансформирали във правилни твои спътници. 

Парите не ти стигат - парите рядко стигат, колкото повече имаме, толкоз повече ни трябват. Ако обаче виждаш, че работата ти е ниско платена, а на други места би взимала повече, не е неприятно да се замислиш. Струва си да се работи за по-малко пари само в случай че атмосферата е позитивна и работата ти носи благополучие. Но да си трагичен и с малко пари - просто няма смисъл. 

Държиш се извънредно с сътрудниците и шефовете си - това е една от най-тежките етапи, до които човек стига когато прекара дълго време на неверното работно място. Първоначално просто си раздразнителна, в следствие ставаш все по-избухлива, а най-после към този момент не можеш да се контролираш и си се трансформирала в човек и сътрудник, който не харесваш. Ако усетиш, че си стигнала до там, потърси варианти за смяна. 

Мразиш работата си - няма по-ясен знак от този, че би трябвало да потърсиш нещо друго. Никой не споделя, че ще е елементарно, само че най-малко би трябвало да се пробва. Иначе рискуваме да живеем в ненавист - към работата си, към сътрудниците си, към всекидневието си и към всичко, което ни заобикаля.  

И още за работното място: 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР