Днес в Съветите на Изи“ си говорим за косопада. Изи

...
Днес в Съветите на Изи“ си говорим за косопада. Изи
Коментари Харесай

Съветите на Изи: Защо пада косата и трябва ли да се страхуваме

Днес в „ Съветите на Изи “ си приказваме за косопада. Изи дава отговор на един от най-големите страхове за дамите. Какво го провокира косопада, по какъв начин се лекува и би трябвало ли да се опасяваме?

За тази мъчителна тематика Изи избира да стартира с откъс от нейна обичана писателка и мъдрец Луиз Хей - „ Тялото директно отразява нашите убеждения “. Тя споделя по този начин: „ Косите са мощ. Когато сме доста уплашени, ние сътворяваме " железен колан ", който стартира от раменните мускули и върви към главата. Косата пораства през космения фоликул. Когато ние сътворяваме огромно напрежение в черепа си, този фоликул автоматизирано се затваря и косата стартира да умира и да пада. Ако напрежението е непрекъснато и черепът не се отпуска, косата стопира да пораства. Това е пътят и до оплешивяването. "

Изи изцяло има вяра, че стресът е причина номер едно за косопада.

„ Ако се върнем към всекидневна предварителна защита, е добре да знаем, че не е потребно непрекъснато да сме с вързана коса или плитки “, споделя Изи. По думите ѝ това обтягане на косата също е причина за косопад.

Относно изказванията, че има сезонен косопад – най-вече през лятото и есента, Изи споделя, че няма такива наблюдения: „ Не е допустимо да се приказва по този проблем като обособена единица. Той е обвързван с нашето прочувствено положение и стила ни на живот – храним ли се вярно, одобряваме ли задоволително витамини, третираме ли вярно косата, издевателстваме ли над нея с химически процедури и изпичане “, споделя още Изи.

На клиентите си предлага съответен шампоан и тоник за ежедневна употреба…и благополучие. „ И е супер да осъзнаеш с цялостна мощ баналното изказване, че хубостта извън идва от вътрешната страна “, усмихва се Изи.  

Гизела Тодоринова – Али е известна на клиентите си като Изи. Тя работи като коафьор интензивно от 2012 година. „ В биографията ми попадат салони от невисок клас до известни вериги салони от висок клас и даже работа на круизен транспортен съд като коафьор “, споделя Изи за себе си. Ще я познаете по необятната усмивка. „ Обичам тази специалност тъй като постоянно има какво още да се учи “, споделя Изи. Можете да задавате и вашите въпроси към Изи в мненията под публикацията. А ето и към нейната Facebook страница. 

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР