Проявите на солидарност са прояви на едно от основните европейски

...
Проявите на солидарност са прояви на едно от основните европейски
Коментари Харесай

Огнян Златев: ЕС помага активно в овладяването на пожарите на Балканите



„ Проявите на взаимност са прояви на едно от главните европейски полезности – точно това да окажеш помощ на съседите си при злополучие или пожар “, уточни пред БНР Огнян Златев, началник на представителството  на Европейска комисия в Хърватия по отношение на ограниченията против от страна на Евросъюза.

„ Това става посредством Европейския механизъм за гражданска отбрана Европейски Съюз на страните членки плюс още 7 страни, които не са членки – като Турция, Сърбия, Северна Македония и Черна гора. България също се е употребила от такава помощ за наводненията преди няколко години.

В момента хърватски пожарникари оказват помощ в гасенето на горски пожар по границата с Босна и Херцеговина.

В тази обстановка – суша и високи температури, Европейски Съюз оказва помощ посредством своите механизми като първо страната задейства този механизъм , като показва тъкмо от какво има потребност. Това се е координира от Центърът за бързо реагиране при рецесии в Брюксел “, разясни още в „ Преди всички “ БНР Златев.

 БГНЕС

" Имаме и сателитно наблюдаване на развиването на рецесията, тъй че по-прецизно да се насочва помощта ", уточни още Златев.

Сателитите за изключителни обстановки дават карти за оценка на вредите на засегнатите региони в РСВ и Гърция.

" А приложение на географски информацоинни системи оказват помощ да следим и сигнализираме за пожари онлайн ", сподели пред БНР Моника Данкина:

Още по тематиката в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР