Проверката на ДАНС, МВР и прокуратурата, изясняваща дали драстичното поскъпване

...
Проверката на ДАНС, МВР и прокуратурата, изясняваща дали драстичното поскъпване
Коментари Харесай

Спецакцията заради скъпия ток продължава при търговците

Проверката на ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, изясняваща дали фрапантното повишаване на тока на свободния пазар не се дължи на операции, стигна и до търговците на електрическа енергия на борсата. БНР заяви във вторник, че ДАНС ревизира офисите на огромен търговец на ток като се появиха спекулации, че става въпрос за компанията " Гранд Енерджи ", свързвана с предприемача Христо Ковачки, само че по неофициална информация на Mediapool става въпрос за по-мащабна инспекция измежду всички търговци на ток, която към този момент е по-скоро под формата на преписка.

От прокуратурата разясниха пред Mediapool, че на този стадий не могат да дадат информация.

Проверката за възможни злоупотреби на пазара на електрическа енергия стартира откакто през август работодателските организации внесоха сигнали до прокуратурата, че държавната енергетика се ръководи незаконно и зловредно и по тази причина цената на тока стигна равнища от 300 лева./МВтч на борсата. Прокуратурата, а преди две седмици в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и в " Българската самостоятелна енергийна борса " (БНЕБ) по отношение на следствието за аргументите за високите цени на електрическата енергия на свободния пазар. Иззети бяха документи, свързани с търговията с ток на борсата.

" Българският енергиен холдинг " също е бил питан с писма дали има отдели за следене на борсовата търговия, а дъщерните му сдружения също е трябвало да дават отговор на въпроси за присъединяване си на борсата за ток.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР