Проучване на университета в Лайпциг през 2009 г. установява, че

...
Проучване на университета в Лайпциг през 2009 г. установява, че
Коментари Харесай

6 сутрешни практики за по-добър живот

Проучване на университета в Лайпциг през 2009 година открива, че " ранните птици са по-активни и сполучливи от нощните. "

Но да бъдете ефикасен ранен " рицар " не значи просто да се разсъните преди всички останали. Става въпрос за слагането на положителен метод на мислене и извършване на значими неща преди всички останали.

За да започнете деня си вярно, би трябвало да се придържате към някои положителни привички.

Следвайте тези шест утринни ритуала, които може да наподобяват сложни за приучване, само че в последна сметка ще доведат до огромни хонорари в дълготраен проект.

План преди лягане
Това не е утринен обред самичък по себе си, само че е табиет, който несъмнено води до продуктивна утринна рутина.

Уверете се, че сте снабдени с всичко належащо за закуска преди лягане. Направете дребен график за това, което би трябвало да постигнете на идващия ден.

Може и да ви звучи просто, само че когато се прибирате у дома вечер, е доста примамливо да се се настаните на дивана с чаша вино и да оставите цялото мислене за утрешния ден.

Болезнено ранно ставане
Нощни птици, време е да се адаптирате.

В анкета, направена върху 20 лица на управителни постове, представена от Лаура Вандермам, специалист по ръководство на времето и създател на " Кои са най-успешните хора преди закуска ", 90% декларират, че се разсънват преди 6:00ч. в делничните дни.

Главният изпълнителен шеф на Pepsi Indra Nooyi да вземем за пример се разсънва в 4:00ч. и е в офиса не по-късно от 7:00 ч. Изпълнителният шеф на Disney Bob Iger става в 4:30ч. сутринта да уважи. Главният изпълнителен шеф на Twitter Джак Дорси става в 5:30ч., с цел да отиде да тича.

Прекалено ранното ставане звучи извънредно плашещо, само че в случай че си легнете в точния момент, това ще понижи " болката " от събужданията на разсъмване. Имайте поради, че продуктивните сутрини стартират с ранно пробуждане.

Упражнения за ранобудни
Рано заран е може би идеалното време за подготовка. Като започнете деня си с физически извършения, ще се презастраховате да ги пропуснете вечер, поради непредвидено зародили задължения, а и ще се чувствате по-свежи и заредени със сили.

Помислете по следния метод: Ако някои от най-натоварените хора в света намират време за подготовка, то и вие би трябвало да съумеете. Например Лаура Вандермам отбелязва, че изпълнителният шеф на Xerox Урсула Бърнс възнамерява едночасова персонална подготовка от 6 ч. два пъти седмично.

Американският президент Барак Обама стартира всеки ден със мощна и кардио подготовка, до момента в който основният изпълнителен шеф на Twiteer Джак Дорси прави три повторения от седемминутна подготовка, оповестява Anisa Purbasari за Business Insider.

" Това са необикновено заети хора ", споделя Вандермам. " Ако отделят време да се упражняват, то значи в действителност би трябвало да е значимо. "

Приоритетни планове
Тихите часове на сутринта са идеалното време да се концентрирайте върху значим работен план, без да бъдете прекъсвани. Нещо повече, прекарването на време в него при започване на деня подсигурява, че предпочитаното ви обвързване притегля вашето внимание преди всички останали (деца, чиновници, шефове) да го ангажират.

Вандермам дава образец с бизнес дама пълководец, която се занимава с толкоз доста срещи и задания през целия ден, че не ѝ остава време да обърне внимание на значимите планове. Тя стартира да мисли за ранните сутрини като опция и всеки ден избира най-приоритетния план, с цел да се концентрира върху него. Разбира се, никой от сътрудниците ѝ не се появява в 6:30 сутринта, тъй че най-сетне получава опцията да се концентрира и концентрира.

Творчески хрумвания
Страничните ви планове и хрумвания са лесни за пропускане, когато сте били на съвещания през целия ден, към този момент сте изтощени и гладни, а би трябвало занапред да приготвяте и нещо за вечеря. Ето за какво доста от сполучливите хора стават рано заран, с цел да творят по своите персонални планове, преди да стартират публично работния си ден.

Според Telegraph Лудвиг Бетовен, Джон Милтън, Кърт Вонегът, Мая Анджелоу и Виктор Юго са някои от известните лица, които са се занимавали с креативните си планове рано заран.

Съзерцание
Животът може да ви побърка. Често е мъчно да се намерите време за спокойни и тихи моменти, които да вмъкнете в натоварения си график.

Но практикуването на тези няколко минутки на тишина не е загуба на време. Опитайте се да отделите време за съзерцаване при започване на всеки ден. Можете да употребявате тези мирни моменти, с цел да се молите, да медитирате, да си визиите бъдещия си триумф или да размишлявате върху това, за което сте признателни. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР