Процесорът-рекордьор на AMD е предназначен за създатели на съдържаниеAMD Ryzen

...
Процесорът-рекордьор на AMD е предназначен за създатели на съдържаниеAMD Ryzen
Коментари Харесай

Новият Ryzen Threadripper е достъпен за поръчки

Процесорът-рекордьор на AMD е предопределен за основатели на наличие

AMD Ryzen Threadripper 2990WX реализира най-голям резултат в многонишковия CPU тест Cinebench R15

Чупещият международни върхове AMD Ryzen Threadripper от второ потомство  вече е наличен за предварителни поръчки, а от 13 август процесорът ще бъде в наличност. Над 80 ритейл вериги и систематични интегратори в целия свят одобряват поръчки за флагман а 2990WX с 32 ядра и 64 влакна , заяви AMD .

Гамата процесори от второ потомство се състои от четири модела, като всички те се базират на 12-нанометрова Zen+ архитектура и са съвместими както със съществуващите, по този начин и с новите X399 дънни платки. Проектиран за професионални основатели на наличие, Ryzen Threadripper 2990WX реализира най-голям резултат в многонишковия CPU тест Cinebench R15.

„ Създадохме нов стандарт за пазара на високия клас настолни машини, когато пуснахме първия Ryzen Threadripper преди година. Нашата цел с 2-рото потомство Ryzen Threadripper бе да преместим границите за продуктивността още по-надалеч и да продължим с нововъведенията на ръба на технологиите ”, сподели Джим Андерсън, старши вицепрезидент и шеф на „ Computing and Graphics Business Group ” в AMD.

Овърклок екипът на AMD Ryzen съумя да вдигне честотите на 2-рото потомство чипове Threadripper 2990WX над 5,1 GHz с течен азот, постигайки рекордна продуктивност с резултат 7618, като би настоящия връх за еднопроцесорна система на конкурентния Core i9-7980XE CPU от 5828 точки.

Достъпното гратис помощно приложение Ryzen Master Software дава необятен надзор над CPU  настройките и разрешава на потребителите да изстискат всяка капка продуктивност от техните процесори.

Гамата процесори от второ потомство Ryzen Threadripper

От 13 август основатели на наличие, запалянковци и геймъри от целия свят ще могат да изпитат преимуществата на новите артикули. Всички AMD Ryzen Threadripper процесори от второ потомство поддържат платформата SocketTR4 с 64 PCIe Gen 3.0 писти и четириканална DDR4 памет с поддръжка на ECC.

Чиповете се поддържат от цялостна екосистема от нови и съществуващи X399 платформи още от старта, с към този момент налични модели дънни платки от производители като ASRock, Asus, Gigabyte и MSI. Заедно с богатия избор от дъна, платформата SocketTR4 се радва и на многообразие от охлаждащи решения, включително новия въздушен кулер Wraith Ripper, показан на Computex 2018.

Онлайн веригите одобряват от през днешния ден предварителни поръчки за новия 32-ядрен, 64-нишков AMD Ryzen Threadripper 2990WX. 16-ядреният, 32-нишков AMD Ryzen Threadripper 2950X CPU се чака на пазара на 31 август, а дебютът на моделите AMD Ryzen Threadripper 2970WX и 2920X се възнамерява за октомври 2018 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР