Протестите пред Министерството на вътрешните работи (МВР) в София с

...
Протестите пред Министерството на вътрешните работи (МВР) в София с
Коментари Харесай

Продължават протестите пред МВР с искане за по-строг контрол на пътя

Протестите пред Министерството на вътрешните работи (МВР) в София с искане за правдивост и по-строг надзор на пътя не престават и през днешния ден. Недоволството е провокирано от последната злополука, при която лидер, използвал алкохол, блъсна и умъртви дете в центъра на София.

Инцидентът стана на 2 септември, малко преди среднощ, на пешеходна пътека на ул. ”Гурко ” . Момчето на 15 години умря от удара. В днешните демонстрации се включиха близки на починали в пътнотранспортни катастрофи. 

Във вчерашните протестни дейности се събраха десетки хора пред постройката на Министерство на вътрешните работи с искане за по-строг надзор на пътя. Министър-председателят акад. Николай Денков привиква изключителна среща по проблемите на пътната сигурност в Министерския съвет . Там той съобщи, че трябва да се преборим възприятието на безотговорност да изчезне. В брифинга присъединяване взе и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който сподели, че убийството на пътя, породено след приложимост на алкохол или опиати, даже и с превишена скорост, би трябвало да се смята за съзнателно ликвидиране. 

По-рано днес Софийският градски съд остави в ареста Петър Тодоров  - упрекнат за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата и причиняването на гибел на 15 годишното момче. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР