Протестът под надслов Искаме 2 инстанции за обжалване при съмнения

...
Протестът под надслов Искаме 2 инстанции за обжалване при съмнения
Коментари Харесай

Веселин Паскалев: Обжалването на две инстанции на екооценки е гаранция за правата на гражданите



Протестът под надпис ” Искаме 2 инстанции за обжалване при подозрения за порочни екооценки ” трябваше да се организира през днешния ден, само че е отсрочен за идната седмица. Това се случва, откакто излезе програмата на Народното събрание и стана ясно, че към момента в пленарната зала и в парламентарната стратегия не е планувана дата за полемика по въпроса за обжалването на огромни планове на втора инстанция. Идеята за тази полемика предизвика екологично настроени хора да слагат въпроса и отвън Народното събрание.

" Обжалването на две инстанции освен на екооценки, а на всевъзможни правни актове на администрацията, е гаранция за правата на жителите, гаранция за правата на всички наранени " . Това означи в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " Веселин Паскалев , учител по право във Англия:

" Когато става въпрос за акта за запазване на околната среда или акт, който вероятно заплашва околната среда, двете инстанции са гаранции за запазване на околната среда. Без това обжалване на втора инстанция процедурата в действителност е по-кратка, само че може да бъде решена по безусловно непозволен метод ".

Цялото изявление с Веселин Паскалев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР