Протест за отварянето на ул. Орех в кв. Победа ще

...
Протест за отварянето на ул. Орех в кв. Победа ще
Коментари Харесай

Граждани на протест пред Община Варна, искат отварянето на ул. Орех

Протест за отварянето на ул. " Орех " в кв. " Победа " ще се организира от 8,30 ч. през днешния ден пред постройката на Община Варна, напомня Moreto.net.

Живеещите в региона желаят Общината да предприеме нужните дейности за отваряне на ул. " Орех ", която по думите им от години е блокирана от металните заграждения на частна компания.

Освен че затварянето на улицата затруднява напредването на живущите в кв. " Победа ", попречва и построяването на канализация в региона, а директно наранени са стотици фамилии, притежатели на парцели в жилищен комплекс, намиращ се в региона.

" Въпреки издаденото позволение за създаване на канализация от община Варна, както и извоюваните каузи, загражденията към момента не са отстранени ", настояват уредниците на митинга.
По думите им над 500 фамилии са изправени пред действителната опасност да не могат да влязат във притежание на парцелите си поради възпрепятстването на градежа на канализация.

Към момента са подавани редица тъжби и сигнали към община Варна, събрана е и подписка от жители. Развитие с проблема досега обаче няма.

В края на предходната година Moreto.net към този момент писа за проблема. Улицата би трябвало да свързва ул. " Андрей Сахаров " и ул. " Петко Стайнов ", само че по средата ѝ има складови бази, а комфортна опция няма. Проверка на Moreto.net тогава откри, че по-голяма част от улицата в излаза си към ул. " Андрей Сахаров " е частна благосъстоятелност. Според кадастъра обаче предназначението на парцела е за второстепенна улица. Подобни проблеми има и в София, а в част от тях Общината е отчуждила парцелите и улиците към този момент са общинска благосъстоятелност.

Дали Община Варна ще трансформира улицата в елементарен и комфортен преход за живеещите в близост е на дневен ред от много време. Факт е, че регионът последователно от промишлена зона се трансформира в жилищен квартал, а уличната мрежа и добра инфраструктура е повече от значима за всеки варненски регион.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР