Шампионите на България по FLL Лего роботика, Zentix от Робопартанс

...
Шампионите на България по FLL Лего роботика, Zentix от Робопартанс
Коментари Харесай

Шампиони по роботика от Варна отиват на Световното в Норвегия

Шампионите на България по FLL Лего роботика, Zentix от Робопартанс Варна, летят в понеделник за град Бодо, Норвегия, където ще се организира тридневно съревнование с тимове от целия свят, научи Moreto.net.

На надпреварата Open European Championship FLL Bodø 2024, проведено от FIRST Scandinavia, ще вземат участие тимове от целия свят. Ще вземат участие 50 тима от възпитаници на възраст сред 10 и 16 години, като има представители от всички континенти, от Чили до Япония. Състезанието събира най-малко 12 тима, първенци на страните си, както и техни подгласници.

Състезанието ще се организира в три дни, от 14ти до 16ти май 2024г., като тимовете се състезават в четири категории: “проектиране на робот ”, “състезание с роботи ”, “представяне на проучвателен план ” и “работа в екип и съществени полезности ”. Във всяка от категориите ще бъдат излъчени по трима спечелили, и трите тима, събрали най-вече точки общо в четирите категории, ще бъдат наградени като огромните спечелили на OEC Bodø 2024.

Състезанието с роботи е най-зрелищната категория, в която тимовете имат 2:30 минути, с цел да съберат допустимо повече от 550-те точки на спортното поле, по което би трябвало да се движи авансово издигнат, програмиран и надъхан самостоятелен робот без дистанционно управление.

Мисиите на робота включват – взимане, прибиране, преместване, пренасяне, избутване, натискане или покачване на модели, издигнати от лего елементи, които са закрепени или свободно сложени върху цветно спортно поле.

Отбор Zentix завоюва първото място във фестивала по роботика FIRST® LEGO® League България. Той се организира на 20 април 2024 в Бургаския свободен университет, проведен от Център за креативно образование и Община Бургас.

Zentix е тим от Robopartans Варна и учениците Иван Йовчев, Иван Първанов, Мартин Петров, Александър Кирчев и Калина Димитранова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР