Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с геноцидните

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е достигнал такова ниво с геноцидните
Коментари Харесай

Ердоган: Нетаняху би накарал и Хитлер да ревнува с геноцидните си методи

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е достигнал такова равнище с геноцидните си способи, което даже би предиздвикало и Хитлер да ревнува.

Това съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в неделя, представен от Анадолската организация.

" Възможно ли е да погледнем какво е предизвикал Израел на народа на Газа в продължение на месеци и да забележим, че е законно Израел да бомбардира лечебни заведения, да убива деца, да потиска цивилни и да обрича почтени хора на апетит, жадност и липса на медикаменти под разнообразни извинения? Какво е правил Хитлер в предишното? Той потискаше и убиваше хора в концентрационните лагери ", посочи Ердоган в изявление за гръцкия вестник Kathimerini.

Според турския президент правата и свободите на хората в Газа, изключително правото им на живот, са били нарушени.

" Ние пазиме техните права. Ние пазиме мира. Израел, въпреки това, продължава неразумно да нарушава резолюциите на Организация на обединените нации, интернационалното право и правата на индивида ", добави той.

По думите му палестинската опозиция не би била нужна, в случай че имаше " суверенна, самостоятелна, географски интегрирана страна Палестина, в границите от 1967 година, със столица Източен Йерусалим ".

Също по този начин Ердоган напомни поръчката на " Хамас ", че в случай че Палестина бъде приета за страна, то групировката ще разпусне въоръженото си крило и ще продължи като политическа партия.

Решение, учредено на две страни, е ефикасен метод за обезпечаване на дълготраен и резистентен мир, уверен е Ердоган. По думите му " Хамас " се е съгласила на съглашение за преустановяване на огъня, само че Израел не желал помирение, тъй като желал да окупира цяла Газа.

" Жестокостта и клането не престават. Продължаваме да се стремим към решение. Тези, които поддържат Израел, би трябвало да премислят всички тези събития и да бъдат на страната, която пази мира и спокойствието с възприятие за историческа отговорност ", добави турският президент.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР