Протест в подкрепа на жертвите на домашно насилие ще се

...
Протест в подкрепа на жертвите на домашно насилие ще се
Коментари Харесай

Нов протест в подкрепа на жертвите на домашно насилие

Протест в поддръжка на жертвите на домашно принуждение ще се организира в София. Той се провежда в обществените мрежи под надпис „ Не на насилието “, „ Нито една повече! “. Освен в столицата, митинги се чака да се проведат също в Стара Загора и други градове.

Недоволството ще бъде изразено от 18:00 часа. 

В понеделник на изключително съвещание депутатите одобриха промени в Закона за отбрана от домашно принуждение. С тях бяха увеличени наказванията за лека и междинна телесна щета и беше въведено понятието „ интимна връзка “, с което в обсега на закона към този момент попадат и насилници, които не са женени или не живеят с жертвите си на фамилни начала и в едно и също жилище. 

Преди началото на изключителното съвещание на Народното събрание се организира цивилен митинг под наслов „ Нито една повече: промени в закона в този момент! “.

Спешните промени в двата закона се постановиха откакто стана прочут случая с 18-годишно момиче - жертва на домашно принуждение в Стара Загора.

Нападението над младата жена е станало в края на юни, само че казусът закупи необятен публичен отзив преди дни. Срещу обвинения са повдигнати две обвинявания - за нанасяне на междинна телесна щета и за закана за ликвидиране.

По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото нарушение на Георги Георгиев от сходен темперамент. На 4 август се организира народен митинг в поддръжка на младото момиче от Стара Загора, както и на всички жертви на домашно принуждение у нас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР