Протест на Синдиката на служителите затворите се провежда пред сградата

...
Протест на Синдиката на служителите затворите се провежда пред сградата
Коментари Харесай

Служители на затворите на протест пред Министерство на правосъдието

Протест на Синдиката на чиновниците пандизите се организира пред постройката на Министерство на правораздаването. Недоволството на надзорно-охранителния състав на местата за лишени от независимост е поради смяна в графика им на работа.

Правосъдното ведомство стартира поетапно въвеждане на 12-часов режим на работа , вместо досегашния 24-часов.

„ Промяната е в интерес най-много на самите чиновници, само че е отлагана с години точно поради страха от митинги. Настоящото управление на министерството няма да се откаже от промяната. Плавното и поетапно прекосяване на 12-часов режим ще продължи “, оповестиха по-рано през днешния ден в своя позиция от ведомството.

Предни дни ССЗБ и управлението на министерството се срещнаха да обсъдят въпроса, само че не се стигна до решение.

„ Не можахме да стигнем до решение на казуса. Единствено стана ясно, че Крум Зарков, като министър на правораздаването, е взел еднолично решението всички затвори да преминат на 12-часови смени на работа “, сподели тогава в изявление за Българска телеграфна агенция ръководителят на синдиката Ясен Тодоров.

Нашите митинги, най-вероятно, ще продължат и в бъдеще до тогава, до момента в който държавните институции не изготвят стратегия, която ясно да демонстрира хоризонта на промяна в целия бранш „ Сигурност “, сподели за Българска телеграфна агенция Цветан Михайлов от Синдиката на чиновниците в пандизите в България, по отношение на митинга на организацията, който се организира пред постройката на Министерството на правораздаването.

По мотив почналата смяна в режима на работа Михайлов сподели, че тя не е обвързана с план-анализ и график, който да демонстрира ясно в какви периоди, по какъв начин и във връзка с кои чиновници ще бъде прилагана тази мярка. По думите му това крие избрани опасности, които са били споделени пред управлението на министерството, само че не са били взети поради.

Според Михайлов сегашният разбъркан режим на работа с три типа смени дава положителни резултати и синдикатът упорства да се резервира.

„ Предстои да изготвим подписка, в която чиновниците да изразят мнението си „ за “ или „ срещу “ това, което планува министерството. Той добави, че синдикатът ще търси поддръжка и от интернационалните сътрудници.

„ Много са проблемите, когато и да протестираме ще има защо “, добави Михайлов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР