Пролетта е време за отърсване от студените и неутрални цветови

...
Пролетта е време за отърсване от студените и неутрални цветови
Коментари Харесай

Пролетни цветове за обзавеждане на дома: Топ 5 цветови тенденции за вашия интериор

Пролетта е време за отърсване от студените и неутрални цветови палитри и обновяване на интериора вкъщи с доза прохлада и ослепителен цвят. На напред във времето излизат смели, игриви и радващи нюанси. А какъв по-добър метод да прегърнем сезона, от това да възобновим домашния си с някои от тези съвременни цветове? Ролята на цвета в интериора е да ни настрои на положителна вълна, да пробуди в нас насладата и да ни подари порция ентусиазъм за настъпващата пролет.

Диво зелено, самонадеян кармин и италианско жълто - в тази публикация ще разгледаме тези и още някои от най-хубавите пролетни цветови палитри за домакински фон и ще ви покажем по какъв начин да ги включите във вашия интериор.

Открийте хубостта на диво зеленото и земните тонове в домашния си интериор

Маслина, култивиран чай или билки... Независимо от това, че тези цветове към този момент много време съществено държат челните позиции на най-предпочитаните от интериорните дизайнери цветове, в сегашния пролетно-летен сезон, колористите ни приканват да насочим вниманието си към тях.

В топ 5 този сезон влиза нюансът “диво зелено ” или всички нюанси на поляните и тревите, които ни посрещат при разходките ни навън. Той ще наподобява изключително привлекателно в слънчеви стаи и в композиция със комплициран бял звук. Уверете се, че последният има зелен нюанс - той е този, който ще помогне за постигането на хармонията.

За по-естествено и органично чувство, помислете за цветова палитра от земни тонове. Нюансите на топлото кафяво и ръждата основават уютна и привлекателна атмосфера, която е идеална за трапезарията и. Добавете някои естествени материали като дърво и камък, с цел да запазите хармонията в пространството.

Създайте успокояваща атмосфера с неутрални пастелни цветове и естествени текстури в интериора на дома си

Ефектните карминови нюанси са най-актуалните през 2023 година и тази пролет те ще се разпрострат с цялостна мощ, в това число и в интериорния дизайн. Ако наличието на кармина леко ви смущава, заложете на топлите червено-оранжеви и богатите розово-прасковени нюанси. Те ще прибавят палавост, лекост и положително въодушевление в интериора.

Ако желаете да придадете на чувство за успокоение и мекост, може да изберете неутрални пастелни нюанси: млечно сиво, розов руж и бледа лавандула, които основават атмосфера, идеална за пролетта. Естествените текстури като ратан и лен ще създадат пространството леко и въздушно.

Изберете смелите цветове, които ще създадат интериора ви извънреден

На другия завършек на спектъра, смелата и ярка цветова палитра може да бъде единствено нещо, което да инжектира малко сила във вашето пространство. През новия сезон ще бъдат на мода цяла гама от жълти нюанси - от ярки и наситени, до меки и спокойни. Леките оттенъци са идеални за летните интериори, когато търсим чувство за приятна хладина, до момента в който наситените цветове ще ни донесат въодушевление и сила тази пролет!

Ярък, топъл колорит, толкоз напомнящ цвета на кориците на италианските фешън списания от предишния век, изпълва къщата с сила и оптимизъм. Този колорит на жълтото ще работи чудесно като съвременен акцент - даже на тавана.

Помислете също и за наситено оранжево и блестящо розово. Тези цветове са идеални за акцентни стени, възглавници за украса или даже за смели детайли като блестящо оранжев.

Как да използван денима в интериорния дизайн

Тази пролет денимът завладява освен стилните сцени, само че интериорните визии. Леко избелен, приблизително кондензиран нюанс на синьото ще добави на пространството новост и ще помогне да се сътвори удобна и лека атмосфера. Този цвят е повсеместен и успокоителен, което ще ви разреши да го употребявате както пожелаете.

Оттенъкът на денима е прелестен за потребление както на стени, по този начин и на мебели. Той елементарно се комбинира с всички други цветове и добавя образния резултат на пространството.

Ако обаче търсите цветова палитра, която да е по едно и също време успокояваща и трагична, помислете за по-тъмната и приглушена синя скица. По тъмните нюанси на синьото основават изискана и елегантна атмосфера, която е идеална за или. Направете своето пространство съвременно, като добавите железни акценти от злато или мед. Те ще придадат на интериора ви жанр и изисканост..

Тенденции в интериорния дизайн за пролетта: От кафявите тонове до монохромния жанр

Топлите меднокафяви тонове също ще бъдат във фокуса тази пролет - и това е чудесна опция за всеки, който избира по-малко ексцентрична палитра. Разнообразието от нюанси на кафявото ще ви помогне да създадете хармонично, уютно и атмосферно пространство, отворено за по-нататъшни опити. Вдъхнете живот с естествени материали, текстури и. Последните постоянно наподобяват стойностно на кафяв декор.

Монохромният интериор е още една настояща за сезона концепция. Монохромната цветова палитра може да бъде превъзходен метод за основаване на хармонично и съвременно пространство.

Изберете един цвят и го включете в цялата стая, от стените до мебелите и аксесоарите. Това основава изчистен и грациозен външен тип, който е съвършен за интериор в по този начин модерния жанр минимализъм.

И нещо за ентусиазъм - обновяването на домашния фон с някои свежи пролетни цветове може да бъде превъзходен метод да пуснете пролетта в дома си и да се заредите с сила и прохлада. Независимо дали избирате неутрални пастелни цветове, смели и ярки нюанси, приглушено синьо, земни тонове или монохромна скица, оферират богата продуктова гама в съвременна цветова палитра, която да дава отговор на вашия жанр и усет.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР