Прокуратурата приключи разследването по случая с Дебора Михайлова, съобщи районният

...
Прокуратурата приключи разследването по случая с Дебора Михайлова, съобщи районният
Коментари Харесай

Прокуратурата приключи разследването по случая с Дебора от Стара Загора

Прокуратурата завърши следствието по случая с Дебора Михайлова , заяви районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Става дума за делото против Георги Георгиев , упрекнат за това, че в края на юни е нападнал, рязал с макетен нож и обръснал 18-годишната жена., като казусът провокира мощно публично неодобрение, което докара до.

Прокуратурата смята, че е събрала и проверила нужните доказателства, с цел да потвърди виновността на обвинения, сподели Димитрова. Предстои внасянето на обвинителния акт в съда, като е почнало предявяване на материалите по делото на бранителите и се чака то да завърши другата седмица.

По време на следствието са разпитани голям брой очевидци, направени са експертизи, следствен опит, претърсвания и огледи, прибавя районният прокурор. По думите ѝ закононарушението против Дебора е било преднамерено и е имало предварителна подготовка. Не са открити биологични следи на местопроизшествието от обвинения, само че са събрани задоволително доказателства за образуване на извода, че той е причинител.

Според проверяващите претекстът за нападението е ревнивост. Прокурорът добави, че обвиняванията против Георгиев са за закана за ликвидиране и насила, както и причиняване на две междинни телесни повреди.

През юли стана ясно, че Георгиев е на независимост, тъй като Окръжният съд в града е решил, че на жертвата е нанесена, която въобще не допуска установяване на мярка за неотклонение. Прокурорът по делото също по този начин не беше изтъкнал в залата изключително мъчителния метод, по който са нанесени пострадванията - 21 порезни рани от макетен нож, строшен нос и обръсната глава.

Не беше разисквано и престъпното минало на Георгиев, който е осъждан за предходни квалифицирани леки телесни повреди, като по време на нападението над някогашната си другарка е бил в изискванията на пробация, постановена от съда през януари.

По-късно Георгиев беше наново арестуван и оставен в ареста. На потърпевшата беше направена нова здравна експертиза, а против обвинения бяха нови обвинявания. Случаят в над 20 града в България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР