Прокуратурата и полицията проверяват дали е извършено престъпление при изкопните

...
Прокуратурата и полицията проверяват дали е извършено престъпление при изкопните
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява изкопите в забележителността Мелнишките пирамиди

Прокуратурата и полицията ревизират дали е осъществено закононарушение при изкопните действия в естествената забележителност " Мелнишните пирамиди ", за които беше подаден сигнал преди Нова година и тогава стана ясно, че районната екоипнспекция в Благоевград е почнала административно-наказателна процедура по случая.

В петък на място на почналите строително действия беше вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, която съобщи, че ще има наказания за компанията, притежаваща строителната техника, която е снимана на мястото на осъщественото нарушаване.

Дни преди Нова година благоевградската екоинспекция извърши инспекция по подаден сигнал и откри, че на територията на " Мелнишките пирамиди " има завършена площадка от два декара, откъдето са отстранени дървета и шубраци и по този начин е нарушен режимът на предпазената територия.

Самата естествена забележителност не е наранена. При инспекцията преди Нова година не е засечена техника, само че се ревизира номерът на машината благодарение на земеделското министерство.

От локалната община настояват, че не знаят защо става въпрос, импровизирано се твърди, че мястото се разчиства за градеж на паркинг наоколо до църквата " Света Петка ". По друга информация на бТВ локален предприемач желал да укрепи ската след свлачищен развой, както и да пригоди мястото за придвижване на коли.

" Няма да оставим в България да се унищожава естественото завещание, тъй като това е най-хубавата основа за правене на туризъм и ние сме длъжни да го завещаем на идващите генерации ", разяснява в петък при визитата си на място Сандов.

" Мелнишките пирамиди " са неповторимо място и би трябвало да го пазим и съхраняваме, а не поради нечии ползи да се унищожава. Туристите идват в Мелник поради естественото и културно благосъстояние, а не тъй като има построени паркинги ", съобщи той, представен от пресцентъра си.

Той прикани жителите да подават сигнали за сходни нарушавания, с цел да може екоминистерството да реагира. " Това е нашата работа и ние сме подготвени да я свършим ", заявява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР