Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу 47-годишния Орлин Гигов за побоя,

...
Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу 47-годишния Орлин Гигов за побоя,
Коментари Харесай

Арест и обвинение за мъжа, пребил и изхвърлил украинка в София

Прокуратурата е повдигнала обвиняване против 47-годишния Орлин Гигов за побоя, който е нанесъл на жена от Украйна в изискванията на домашно принуждение.

Гигов е арестуван за период от 72 часа и следва да бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " поради опцията да извърши друго закононарушение.

Това е и първото известие на прокуратурата по, за който се разбра след обява в Offnews.

В нея беше разказано унизителното и грубо отношение на побойника по отношение на дамата, която той е изхвърлил от жилището си гола, боса и " обезобразена до неразбираемост " по свидетелските показания пред медията.

В прокурорското известие се твърди, че потърпевшата е с " лека телесна щета ".

Тормозът против нея е продължавал с дни - от вечерта на 8 против 9 януари до 21 ч. на 10 януари, когато " обвиненият О.Г. нанесъл голям брой удари с ръце и крайници в региона на главата и тялото на К.С. ".

На 11 януари полицията трябваше да изведе Гигов от жилището, в който той се беше барикадирал.

Пресцентърът на Министерство на вътрешните работи в началото съобщаваше единствено за акцията по извеждането му, в която са взели участие две дузини служители на реда, психолог и други

Сигнал за побоя е подаден от съседи в блок 117 на кв. " Хаджи Димитър ".

Свидетелите съобщаваха пред Offnews за това, че това е следващият случай на домашно принуждение, упражнявано от същия мъж, и че служителите на реда са се държали фамилиарно с него като с " сътрудник ", тъй като се твърди, че е работил като водач в Министерство на вътрешните работи болница.

Гигов ще бъде съден по състав от Наказателен кодекс, за който се планува наказване " отнемане от независимост " до 3 години.

В информацията на прокуратурата не се загатва нищо за това дали той има престъпно досие и дали ще бъде проверявана и работата на проверяващите служители на реда по случая.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР